Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Φάγατε μπακαλιάρο σκορδαλιά; -Έτσι θα εξουδετερώσετε τη μυρωδιά του σκόρδου από την αναπνοή και τα χέρια

Το σκόρδο είναι ένα βασικό συστατικό στη μαγειρική που δεν μπορεί να λείπει σχεδόν από κανένα φαγητό.

Μπορεί να προστεθεί σε πάρα πολλά πιάτα, σούπες, σαλάτες, σάλτσες και φαγητά χαρίζοντάς τους έξτρα γεύση. Η κατανάλωση σκόρδου έχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία αφού ρυθμίζει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης, εμποδίζει την παραγωγή της ορμόνης της αγγειοτασίνης ΙΙ και χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία.

Ωστόσο, έχει μία έντονη και για πολλούς δυσάρεστη οσμή. Ο λόγος που το σκόρδο αφήνει αυτή την έντονη οσμή είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε θείο, που απελευθερώνεται στο αίμα μετά την πέψη. Μέσω της κυκλοφορίας του αίματος, τα μικροσωματίδια θείου μεταφέρονται στους πνεύμονες και έτσι προκύπτει η μυρωδιά στην αναπνοή.

Διαβάστε πως θα εξουδετερώσετε την μυρωδιά του σκόρδου στο Bovary.gr


Πηγή