Δευτέρα , 4 Δεκέμβριος 2023
Πώς να καθαρίσετε τον φούρνο σας με φυσικά υλικά

Πώς να καθαρίσετε τον φούρνο σας με φυσικά υλικά

Αφήστε στην άκρη τα χημικά και κάντε τον σαν καινούργιο

Αν ο φούρνος σας είναι τόσο βρώμικος που ντρέπεστε να τον ανοίξετε, ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε μαζί του και να τον καθαρίσετε. Αντί όμως να αγοράσετε ένα καθαριστικό γεμάτο χημικές ουσίες, φτιάξτε το δικό σας και εντυπωσιάστε τους πάντες με τον πεντακάθαρο φούρνο σας.

 

Τι θα χρειαστείτε:

  • ¼ φλιτζανιού υγρό σαπούνι για τα πιάτα
  • ½ φλιτζάνι σόδα μαγειρικής
  • ¼ φλιτζανιού πόσιμο οξυζενέ
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • Σφουγγάρι
  • Χαρτοπετσέτες

Εκτέλεση

Ακόμα κι αν έχετε να κάνετε με βρωμιά που έχει συσσωρευτεί με τα χρόνια (όπως ο φούρνος της φωτογραφίας), ένα απαλό τρίψιμο με ζεστό νερό, σαπούνι και σφουγγάρι είναι ο τέλειος τρόπος να ξεκινήστε για την αντιμετώπιση του χάους. Ξεπλύνετε γρήγορα το σφουγγάρι για να απομακρυνθούν τα λίπη.

Στη συνέχεια ανακατέψτε όλα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια κολλώδη πάστα. Η σόδα μαγειρικής εξαλείφει φυσικά τη βρωμιά χωρίς ξύσιμο ενώ το πόσιμο οξυζενέ και το σαπούνι πιάτων αντιμετωπίζουν τα λίπη. Το ξύσμα λεμονιού σε συνδυασμό με το ξίδι χαρίζουν ένα φρέσκο άρωμα.

57571901bdea7841_P1160198.preview.jpg

Αφαιρέστε τις σχάρες και χρησιμοποιήστε μια χαρτοπετσέτα ή σφουγγάρι για να καθαριστεί εσωτερικά όλος ο φούρνος, συμπεριλαμβανομένης της πόρτας. Απλώστε την πάστα αλλά μην μπείτε στον πειρασμό να τρίψετε. Αφήστε την να κάνει τα μαγικά της για τουλάχιστον τέσσερις ώρες.

8ba42f8b1d9d2797_P1160206.preview.jpg

Αφού περάσουν οι τέσσερις ώρες ανοίξτε τον φούρνο και με ένα υγρό σφουγγάρι τρίψτε το καθαριστικό κάνοντας μια μικρή «απολέπιση». Είναι χρήσιμο να έχετε κοντά σας έναν κουβά με ζεστό νερό για να ξεπλύνετε τον φούρνο. Θα διαπιστώστε αισθητή αλλαγή.

9f9d79beb240a542_after.preview.jpg

Βάλτε τον φούρνο σε λειτουργία και κλείστε την πόρτα. Είναι εντάξει σε κάποια σημεία να είναι πιο καθαρό και σε κάποια άλλα πιο βρώμικο αλλά στο σύνολό του είναι καθαρός. Αφού κρυώσει για τουλάχιστον μια ώρα με ένα υγρό απορροφητικό χαρτί ή ένα σφουγγάρι απομακρύνετε τα υπολείμματα. Το αποτέλεσμα θα σας κάνει να νιώσετε πολύ περήφανη.

04c089d41976f8d1_P1160217.preview.jpg

 

 

 

 

 

Πηγή: baby.gr