Σάββατο , 4 Φεβρουάριος 2023
Ηλίας Μαμαλάκης: Τρόμαξα με τη φυλακή - Είπα τη στιγμή που θα νιώσω άβολα, θα φύγω

Ηλίας Μαμαλάκης: Τρόμαξα με τη φυλακή – Είπα τη στιγμή που θα νιώσω άβολα, θα φύγω

Ο Ηλίας Μαμαλάκης βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Η ζωή είναι στιγμές» της ΕΡΤ. Ο σεφ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εμπειρία του όταν βρέθηκε στις κοινότητες απεξάρτησης προκειμένου να μαγειρέψει με τις κρατούμενες.

«Η μεγάλη δραστηριότητά μου στην τηλεόραση τελείωσε τον Ιανουάριο του 2011. Τότε, δέχθηκα ένα τηλέφωνο από μια φίλη μου πια που ήταν υπεύθυνη του δημιουργικού των κοινοτήτων απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ» εξήγησε ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Στην συνέχεια ο σεφ πρόσθεσε: «Μου είπε πως οι κοπέλες στον Κορυδαλλό, οι φυλακισμένες θέλουν να με γνωρίσουν. Εγώ τρόμαξα με τη φυλακή και της είπα πως θα έρθω, αλλά τη στιγμή που θα νιώσω άβολα θα με συγχωρέσεις αλλά θα σηκωθώ να φύγω. Πήγα και κόλλησα. Οι κοινότητες είναι πάνω από 37. Έχουν δύο μπελάδες αυτά τα παιδιά, είναι φυλακισμένα και προσπαθούν να απεξαρτηθούν από τις ουσίες».

Ο Ηλίας Μαμαλάκης συνέχισε λέγοντας: «Μπαίνω μέσα σε ένα σαλονάκι και ξεκινά η συνήθης διαδικασία που γίνεται στις ομάδες απεξάρτησης. ‘’Με λένε Καλλιόπη είμαι 34 χρόνων και είμαι δύο μήνες καθαρή…’’. Ίσως έχει μια ψυχολογική βάση στη θεραπεία, αλλά εγώ δεν το αντέχω αυτό το πράγμα. Τις σταματάω και τους λέω θα γνωριστούμε σιγά σιγά. Τους είπα πως με λένε και ότι είχα μια απώλεια και ξαφνικά γινόμαστε μια πολύ όμορφη φιλική παρέα, Δεν είναι καθάρματα, δεν είναι απόκληροι της ζωής. Ολίσθησαν για κάποιο λόγο, φταίει η οικογένεια, φταίει ο έρωτας, φταίνε πολλά πράγματα. Είναι καλοντυμένες, είναι καθαρές μοιράζονται τις δουλειές. Εγώ μπήκα στην κουζίνα της κοινότητας και μαγείρεψα μαζί τους, γιατί το φαγητό εκεί είναι η μόνη διέξοδος χαράς».

Ο Ηλίας Μαμαλάκης τόνισε πως δημιούργησε ένα διαιτολόγιο για τις κρατούμενες και εκείνες το ακολούθησαν πιστά και πώς όλοι μαζί έφτιαξαν μια προσομοίωση εστιατορίου.


Πηγή