Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Διονύσης Σαββόπουλος: Οι ελπίδες μου είναι στον Μητσοτάκη, δεν έχει τόσες αυταπάτες και ντύνεται ωραία

Διονύσης Σαββόπουλος: Οι ελπίδες μου είναι στον Μητσοτάκη, δεν έχει τόσες αυταπάτες και ντύνεται ωραία

Καλεσμένος στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα, «Αποτύπωμα» ήταν το βράδυ της Πέμπτης ο Διονύσης Σαββόπουλος. Ο αγαπημένος τραγουδοποιός μίλησε για όλα: για πολιτική, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Αλέξη Τσίπρα, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μέχρι και για το περίφημο Woodstock του 1969.

Συγκεκριμένα για το Woodstock είπε ότι «πολιτικά απέτυχε αυτή η γενιά μας», γιατί δεν μπορούσε να συνδεθεί η πολιτική με τόσα διαφορετικά στοιχεία εκείνης της περιόδου. «Το πολιτιστικό προϊόν που γέννησε η λαχτάρα μας απεδείχθη πολύ ισχυρό, τρώμε ακόμη από την εύφορη πλευρά της δεκαετίας του 60’. Το Woodstock είναι το θέατρο αυτής της ευφορίας».

Ο Διονύσης Σαββόπουλος εξήγησε, επίσης, ότι o κόσμος σήμερα θέλει αλλαγή όπως εκείνος του Woodstock, «αλλά δεν θέλει μπάχαλο, δεν θέλει διάλυση, θέλει ένα πράγμα πιο κανονικό». Και πρόσθεσε για τον αντιεξουσιαστή έφηβο του σήμερα: «Αν κατεβαίνει στους δρόμους να κάψει την Αθήνα, ακόμα και να τον καταλάβαινα δεν θα τον δικαιολογούσα. Όχι, εμείς δεν κάναμε έτσι».

Ο «Νιόνιος» αναφέρθηκε και στη νέα γενιά, λέγοντας: «χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους που έχουν τη γενναιότητα να σκεφτούν περισσότερο, να τολμήσουν να προσπαθήσουν για ένα καινούργιο αφήγημα της χώρας μας».

Δικαιολόγησε τον θυμό των Ελλήνων στα χρόνια της κρίσης, λέγοντας ότι «ο κόσμος ακολούθησε τις κατευθύνσεις των πολιτικών που ήταν ευχάριστες γι’ αυτό τους ψηφίσαμε, δανειστήκαμε και στο τέλος χρεοκοπήσαμε. Η ειρωνεία με τον θυμό είναι ότι δεν θυμώσαμε επειδή αλόγιστα και αντιπαραγωγικά δανειζόμασταν και χρεοκοπήσαμε. Θυμώσαμε με τους πολιτικούς επειδή δεν είχαν την ικανότητα να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε και να αναβάλλεται επ’ άπειρον η χρεοκοπία. Τώρα τα πράγματα φαίνονται πιο υγιή από ότι τα προηγούμενα χρόνια».

Ο Σαββόπουλος αναφέρθηκε και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στον αντικαπνιστικό νόμο, τονίζοντας πως είναι ένα πρώτο βήμα προς την κανονικότητα το ότι οι Έλληνες για πρώτη φορά, σέβονται έναν κανόνα, απλό μεν, αλλά ουσιαστικό, όπως είναι αυτό της απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους. Το θεώρησε ως ένα δείγμα ωριμότητας μετά από μία βαθιά κρίση δέκα ετών που ξεθεμελίωσε τη χώρα.

Επίσης, για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε «ελπίζω να έχουμε μια ώριμη αντιπολίτευση»., ενώ για τον σημερινό πρωθυπουργό είπε ότι στηρίζει τις ελπίδες του στον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί εκτός από την όρεξή του, έχει επιπλέον καλύτερη μόρφωση (από τον Τσίπρα), ντύνεται καλύτερα και δεν έχει τόσες πολλές αυταπάτες στο μυαλό του.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι ήταν πάντα επιφυλακτικός για τη ΝΔ επειδή έχει μια νοοτροπία παλαιοκομματική που θυμίζει το παλιό ΠΑΣΟΚ. «Οι ελπίδες μου όμως είναι στον Μητσοτάκη, είναι πάρα πολύ δύσκολο το έργο του και αξίζει υποστήριξης».

Όσο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις τόνισε: «δεν πιστεύω πως θα γίνει πόλεμος. Δεν ανησυχώ. Με ανησυχούν τα κενά που έχουμε εμείς. Στη κρατική οργάνωση, το κράτος είναι η έκφραση της κοινωνίας. Αν δεν έχει οργάνωση είμαστε ανυπεράσπιστοι σαν κοινωνία».


Πηγή