Κυριακή , 2 Απρίλιος 2023

Βανκούβερ: Δύο Καναδοί μοίραζαν καραμέλες με κάνναβη σε μικρά παιδιά τη νύχτα του Halloween

Δύο Καναδοί συνελήφθησαν την Τετάρτη επειδή μοίρασαν καραμέλες που περιείχαν κάνναβη σε μικρά παιδιά το βράδυ του Halloween ενώ ένα παιδί νοσηλεύεται κοντά στο Βανκούβερ, επειδή κατανάλωσε παρόμοιο γλυκό.

Η αστυνομία του Γουίνιπεγκ, στη Μανιτόμπα, ανακοίνωσε ότι έχουν τεθεί υπό κράτηση ένας άνδρας 63 ετών και μια γυναίκα 53 ετών επειδή μοίρασαν καραμέλες που περιείχαν THC (τετραϋδροκανναβινόλη), το βασικό συστατικό της κάνναβης. Συνολικά, περισσότερα από 12 παιδιά ηλικίας από 6 έως 16 ετών έλαβαν τέτοια γλυκά.

Οι ενήλικες μπορούν να αγοράσουν νόμιμα κάνναβη στον Καναδά για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Οι καραμέλες που περιείχαν κάνναβη / Twitter
Οι καραμέλες που περιείχαν κάνναβη / Twitter

«Ως γονιός, με αναστατώνει αυτό που συνέβη. Ως αστυνομικός, δυστυχώς δεν εκπλήσσομαι», σχολίασε η αστυνομικός Ντάνι Μακίνον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Προέτρεψε μάλιστα τους γονείς να ελέγξουν τι είδους γλυκά μάζεψαν τα παιδιά τους το βράδυ του Χάλογουιν.

Οι δύο ύποπτοι αντιμετωπίζουν από 13 κατηγορίες ο καθένας, για έκθεση σε κίνδυνο και για χορήγηση κάνναβης σε ανήλικους.

Στα προάστια του Βανκούβερ, στον δυτικό Καναδά, ένα παιδί 11 ετών νοσηλεύεται αφού έφαγε ζαχαρωτά που περιείχαν THC, εν αγνοία του. Η αστυνομία δεν έχει ακόμη εξακριβώσει από πού προμηθεύτηκε τα ύποπτα γλυκά.


Πηγή