Σάββατο , 21 Μάιος 2022

Βρετανία: Ο Τζόνσον δεν αποκλείει νέα μέτρα για τη μετάλλαξη Όμικρον | ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι εξετάζει κάθε πιθανό μέτρο προκειμένου να θέσει υπό έλεγχο την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον.

Η κατάσταση, όπως είπε, είναι εξαιρετικά δύσκολη και προειδοποίησε ότι ενδεχομένως να χρειαστεί να επιβληθούν περαιτέρω περιορισμοί.

«Πρέπει να πω στον βρετανικό λαό και σε όλους, δεν θα αποκλείσουμε την πιθανότητα να πάμε ακόμη πιο πέρα, αν πρέπει να κάνουμε πράγματα για να προστατεύσουμε το κοινό», είπε ο Τζόνσον μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Επιφυλασσόμεθα να λάβουμε περαιτέρω μέτρα για να προστατεύσουμε τους πολίτες», επέμεινε.

Όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση σκοπεύει να απαγορεύσει τις συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους και να θέσει όρια στον τουρισμό, απάντησε:

«Μπορώ να πω ότι εξετάζουμε κάθε είδους πράγματα… για να κρατήσουμε υπό έλεγχο την Όμικρον και δεν θα αποκλείσουμε τίποτα».

Ο Τζόνσον τόνισε ότι η κατάσταση είναι «εξαιρετικά δύσκολη» και ότι οι νοσηλείες αυξάνονται ραγδαία στο Λονδίνο.

Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκαν 91.743 νέα κρούσματα της Covid-19 (ο δεύτερος υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός από την έναρξη της πανδημίας) και 44 θάνατοι.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ρωτήθηκε επίσης για τη φωτογραφία που τον εικονίζει σε μια συγκέντρωση στην Ντάουνινγκ Στριτ, εν μέσω του λοκντάουν, και απάντησε ότι επρόκειτο για μια «συνάντηση εργασίας».


Πηγή