Τετάρτη , 25 Μάιος 2022

Ενημέρωση Σεντένο στους «19» για τα μέτρα εμβάθυνσης της Ευρωζώνης

Σε ενημέρωση των 19 ηγετών της Ευρωζώνης σχετικά με τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Ευρωομάδας, για την «ενδυνάμωση» και την «ολοκλήρωση» του κοινού νομίσματος, προχωρά ο πρόεδρος του Eurogroup, Mάριο Σεντένο.

«Μένει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει, αλλά αυτό είναι το πρώτο βήμα στον δρόμο για τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, οπότε αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις», δήλωσε ο Μ. Σεντένο προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση, σημειώνοντας ότι θα συζητηθούν κυρίως τα «μακροπρόθεσμα ζητήματα», συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας να δημιουργηθεί ένας προϋπολογισμός για την Ευρωζώνη.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα ως προς την ενδυνάμωση του κοινού νομίσματος και της θεσμικής του ικανότητας», είπε ο κ. Σεντένο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, καλώντας τους ηγέτες να «συνεχίσουν να ασκούν πίεση» προκειμένου να είναι εφικτή η επίτευξη «συναίνεσης» τον Ιούνιο.

Σε ό,τι αφορά την τραπεζική ένωση, η οποία συζητήθηκε χθες κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την οικονομία μεταξύ και των «28» της ΕΕ, σημείωσε ότι η ολοκλήρωσή της είναι ένα «σημαντικό βήμα» για την ενίσχυση της θεσμικής διάστασης του ευρώ, εξηγώντας ότι θα «διασφαλίσει» την επανεπένδυση των κεφαλαίων των τραπεζών «προς όφελος» των Ευρωπαίων πολιτών.

localStorage.clear();


Πηγή