Δευτέρα , 22 Απρίλιος 2024

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει το τρολάρισμα επιστήμη

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει το τρολάρισμα επιστήμη», σχολιάζει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Βιέρα Γιούροβα.

Όπως αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος σε ανάρτησή του στο Facebook «στη σημερινή ανακοίνωση διαβάζουμε το εξής: “Ακόμη, ο πρωθυπουργός χαιρέτισε την ευρωπαϊκή Πράξη για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης (European Media Freedom Act), το νέο σύνολο κανόνων το οποίο πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προστασία του πλουραλισμού και της ανεξαρτησίας των μέσων ενημέρωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση”».

Μητσοτάκης σε Γιούροβα: Η κυβέρνηση έχει καθιερώσει πρόσθετες δικλίδες ελέγχου στις υπηρεσίες ασφαλείας

Τσίπρας από Βρυξέλλες: Η Ευρώπη συμμερίζεται τις ανησυχίες για παρακολουθήσεις και κράτος δικαίου στην Ελλάδα

«Να υπενθυμίσουμε στον συντάκτη της ανακοίνωσης ότι αυτό, μεταξύ άλλων, σημαίνει νομοθέτηση για την ονομαστικοποιηση των μετοχών των καναλιών. Κάτι που είχε θεσμοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και έσπευσε να ακυρώσει με το που ανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης ως δώρο στους καναλάρχες», σημειώνει και προσθέτει:

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης νομίζει πως θα συνεχίσει να κοροϊδεύει για θέματα Δημοκρατίας πολίτες και ευρωπαϊκούς θεσμούς

«Επίσης οι προτάσεις που έχει εισηγηθεί η Επίτροπος Γιούροβα, θέτουν ένα πλαίσιο ασφάλειας των δημοσιογράφων απέναντι σε πρακτικές παρακολουθήσεων από κρατικές υπηρεσίες. Ας πούμε ένα τυχαίο παράδειγμα που μας έρχεται στο μυαλό: την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη να παρακολουθεί τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, επειδή αυτός κάνει τη δουλειά του και ερευνά σκάνδαλα που εμπλέκονται τραπεζικά στελέχη».

«Με αγωνία, ή και όχι, θα περιμένουμε να δούμε τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι πιθανότητες βέβαια λένε ότι μέσα στην αλαζονεία του ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι θα συνεχίσει να κοροϊδεύει και στα θέματα δημοκρατίας και διαφάνειας, τόσο τους πολίτες όσο και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Ευτυχώς σύντομα οι πολίτες θα τον στείλουν σπίτι του», καταλήγει ο Νάσος Ηλιόπουλος.


Πηγή