Τρίτη , 7 Φεβρουάριος 2023
Νίκαια: Η πορεία του δράστη από τη στιγμή που έφτασε με πλοίο στην Ιταλία ως τη σφαγή στην εκκλησία

Η πορεία του δράστη από τη στιγμή που έφτασε με πλοίο στην Ιταλία ως τη σφαγή στην εκκλησία – Newsbeast

Μια ανατριχιαστική φωτογραφία του 21χρονου να χαμογελά με το που φτάνει στο Μπάρι της Ιταλίας ίσως ήταν ο προάγγελος όσων θα ακολουθούσαν.

Ο Brahim Aoussaoui εμφανίζεται πολύ χαρούμενος που κατάφερε να φτάσει στην ηπειρωτική Ευρώπη στις 8 Οκτωβρίου.

Ο Aoussaoui έβγαινε εκείνη τη μέρα από καράβι καραντίνας και έλεγε σε όλους πως θα πάει στη Γαλλία.

Την επόμενη μέρα πήρε το πράσινο φως από τις ιταλικές αρχές και πιστεύεται πως έφτασε στο Παρίσι με τρένο. Σε λιγότερο από τρεις βδομάδες θα βρισκόταν στη Νίκαια και θα έμπαινε σε μια εκκλησία, με τα υπόλοιπα να είναι δυστυχώς γνωστά.

Η φωτογραφία με το πλατύ του χαμόγελο τραβήχτηκε από τις ιταλικές αρχές στο Μπάρι, όταν ο τρομοκράτης πάτησε επιτέλους ευρωπαϊκό έδαφος, έχοντας περάσει 20 μέρες καραντίνας σε πλοίο αναφοράς για τον κορονοϊό («Rhapsody»).

Στις 20 Σεπτεμβρίου έφτασε με καράβι μεταναστευτικών ροών στη Λαμπεντούζα, μαζί με 800 ακόμα πρόσφυγες και μετανάστες, όπου και μπήκαν αρχικά σε καραντίνα, πριν μεταφερθούν στο πλοίο αναφοράς στα ανοιχτά του Μπάρι.

Κάποιοι άνθρωποι που ήταν μαζί του κλεισμένοι όλες αυτές τις μέρες ανέφεραν στις ιταλικές αρχές πως ο δράστης μιλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο, λέγοντας πόσο πολύ ήθελε να πάει στη Γαλλία.

Οι ιταλικές αρχές έλεγξαν το ποινικό του μητρώο, όπως αναφέρεται, και ήταν καθαρό. Την επομένη του επιδόθηκε η εντολή να εγκαταλείψει την Ιταλία εντός 7 ημερών. Αντί όμως να απελαθεί, ο Aoussaoui αφέθηκε μυστηριωδώς ελεύθερος.

Δεν είναι σαφές πότε έφυγε από το Μπάρι, πρέπει ωστόσο να έφτασε με τρένο στο Παρίσι μεταξύ 9-10 Οκτωβρίου. Πώς πέρασε τα σύνορα με τη Γαλλία χωρίς να γίνει αντιληπτός, αυτό είναι κάτι που ερευνάται ακόμα.

Στη γαλλική πρωτεύουσα πρέπει να έμεινε ως τις 29 Οκτωβρίου, τη μέρα της σφαγής, όταν πήρε το πρωινό τρένο για τη Νίκαια. Ξέρουμε ότι μόλις έφτασε έστειλε μια φωτογραφία της εκκλησίας Notre Dame στον αδελφό του στην Τυνησία, την ίδια εκκλησία που θα χτυπούσε αργότερα.

Όταν άνοιξε ο ναός στις 8:30 το πρωί, μπήκε μέσα και παρέμεινε εντός του για μισή ώρα περίπου, πριν βγάλει τη λεπίδα και ξεκινήσει τις επιθέσεις.

Η αστυνομία τον πυροβόλησε 14 φορές και τον άκουγαν να ουρλιάζει ακόμα, πριν τον ναρκώσουν και τον βάλουν στο ασθενοφόρο.

Οι αστυνομικοί βρήκαν δύο μαχαίρια, δύο κινητά και ένα Κοράνι στην τσάντα με τα προσωπικά του αντικείμενα.
Πηγή