Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Η Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε την 338 Μοίρα στην αεροπορική βάση Ανδραβίδας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 15 Μαρτίου, την έδρα της 338 Μοίρας στην αεροπορική βάση Ανδραβίδας, όπου την υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς και ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον διοικητή της 117 Πτέρυγας Μάχης σμήναρχο (Ι) Αβραάμ Καζαντζόγλου για την οργάνωση, την αποστολή και το επιχειρησιακό έργο της πτέρυγας και της 338 Μοίρας.

Σακελλαροπούλου για επίθεση σε Βαρουφάκη: Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας

Η Σακελλαροπούλου υποδέχτηκε τον Χριστοδουλίδη: Το Κυπριακό διαρκές μέλημα και κορυφαία εθνική προτεραιότητα

Ακολούθως, ο διοικητής της 338 Μοίρας αντισμήναρχος (Ι) Λεωνίδας Γαβριηλίδης παρουσίασε τις ενέργειες που εκτελούνται και τις διαδικασίες που ακολουθούνται πριν από κάθε πτήση, ενώ έλαβε χώρα επίδειξη του μαχητικού αεροσκάφους F-4E Phantom II της Μοίρας.

πιλοτος
Η ΠτΔ συνομιλεί με πιλότο

Η ΠτΔ μίλησε με ιπτάμενους, τεχνικούς και διοικητικά στελέχη

Τέλος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας μίλησαν με ιπτάμενους, τεχνικούς και διοικητικά στελέχη της Μοίρας.

Υπενθυμίζεται, ότι στην 338 Μοίρας υπηρετούσαν οι πρόσφατα πεσόντες εν ώρα καθήκοντος σμηναγός (Ι) Ευστάθιος Τσιτλακίδης και υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας, κυβερνήτης και συγκυβερνήτης αντίστοιχα σε διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος F-4E Phantom II που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης, υπό εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες, εκπαιδευτικής πτήσης.


Πηγή