Σάββατο , 22 Ιούνιος 2024

Θεσσαλονίκη: Καταγγέλλουν εργοδότη ότι απείλησε πρώην εργαζόμενους που ζήτησαν δεδουλευμένα -«Θα πεθάνετε»

Καταγγελία για εργοδότη καταστήματος εστίασης που απείλησε και χτύπησε πρώην εργαζόμενους της επιχείρησής του, που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους, έγινε στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ThessToday, ήταν το περασμένο Σάββατο, όταν τρεις πρώην εργαζόμενοι του καταστήματος στην ανατολική Θεσσαλονίκη, παρουσία μελών από το Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών-Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) ζήτησαν από τον εργοδότη τους να καταβάλει το χρηματικό ποσό που τους χρωστάει, σχεδόν 2.000 ευρώ.

Η καταγγελία αναφέρει ότι ένας εκ των εργοδοτών επιτέθηκε στους εργαζομένους και μάλιστα έπιασε από τον λαιμό και έσυρε μέλος του ΣΕΤΕΠΕ σε γωνία, καθώς μπήκε στη μέση για να τον σταματήσει. Ο εργοδότης, όμως, συνέχισε και εκτόξευσε απειλές, όπως «θα δείτε τι θα πάθετε, θα πεθάνετε, θα πεθάνεις εσύ».

«Ήρθαμε να διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα μας που μας όφειλε ο εργοδότης μας (υπερωρίες, ένσημα, δώρα Χριστουγέννων). Ο εργοδότης απευθύνθηκε με μια ακραία επιθετικότητα προς το μέρος μας, και λεκτικά και σωματικά, δεν συμβιβάστηκε καθόλου, σήκωσε χέρι, έπιασε από τον λαιμό μια συναδέλφισσα και την κόλλησε στον τοίχο», δήλωσε στο ThessToday πρώην εργαζόμενη που ήταν παρούσα στο περιστατικό.

Πρόεδρος ΣΕΤΕΠΕ: Διπλή η βία που δεχόμαστε στον Επισιτισμό

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, Γιώργος Μπρανίκας, δήλωσε στο ThessToday.gr ότι δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, αντιθέτως, έκανε λόγο για καθημερινό φαινόμενο.

«Είναι διπλή βία που δεχόμαστε στον Επισιτισμό. Από τη μία βλέπουμε εντατικοποίηση της ανασφάλιστης εργασίας, τον φόβο της απόλυσης και τα χαμηλά μεροκάματα και από την άλλη υπάρχουν περιπτώσεις συνάδελφοί μας να τρώνε ακόμη και ξύλο από εργοδότες για οποιοδήποτε λόγο, είτε επειδή θα κατέβουν στην απεργία, είτε επειδή θα ζητήσουν τα αυτονόητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το ThessToday.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με την εργοδοσία του καταστήματος, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Για το συμβάν, σήμερα το απόγευμα, υπήρξε σχετική κινητοποίηση.


Πηγή