Τετάρτη , 6 Δεκέμβριος 2023

Θεσσαλονίκη: Στους 10 οι συλληφθέντες για τα 100 κιλά κοκαΐνη -Ανάμεσά τους και 68χρονος γιατρός

Στις δέκα έφτασαν, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., οι συλλήψεις για την υπόθεση των 100 κιλών κοκαΐνης που κατασχέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

Εκτός από το φορτίο των ναρκωτικών, με προέλευση από τη Λατινική Αμερική, κατασχέθηκε χρηματικό ποσό άνω των 100.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν την Τετάρτη στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέα η 71χρονη που προσπάθησε να σκοτώσει τον 44χρονο γιο της

Θεσσαλονίκη: Χτύπημα σε καρτέλ κοκαΐνης -Εννέα συλλήψεις, κατασχέθηκαν πάνω από 100 κιλά, η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Θεσσαλονίκη: Ανάμεσα στους συλληφθέντες και 68χρονος γιατρός, παλιός γνώριμος των Αρχών

Μεταξύ αυτών είναι Έλληνες και Αλβανοί υπήκοοι, στους οποίους αποδίδεται συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Κατά πληροφορίες, εκ των «πρωταγωνιστών» και συλληφθέντων του κυκλώματος φέρεται 68χρονος Έλληνας γιατρός, παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών.

Το όνομά του -όπως επίσης αυτό του μικρότερου αδελφού του, δικηγόρου- είχε συνδεθεί με υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων, καυσίμων και φαρμάκων, που απασχόλησαν τις αστυνομικές αρχές κατά τη δεκαετία του 1990 έως τις αρχές του 2000.

Παρά την πρόσφατη αποφυλάκισή του, με υφ’ όρον απόλυση, ο 68χρονος φαίνεται να συνέχισε την εγκληματική του δραστηριότητα και αυτή τη φορά συνελήφθη, κατηγορούμενος για εμπλοκή στο φορτίο των 100 κιλών κοκαΐνης.

Το παράνομο εμπόρευμα έφτασε το προηγούμενο διάστημα με κοντέινερ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται ότι είχε πληροφορίες για την άφιξή του οπότε το έθεσε υπό διακριτική παρακολούθηση. Όταν παραλήφθηκε για να μεταφερθεί σε αποθήκη δυτικά της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις συλλήψεις.

Αναλυτικά ενημέρωση για την υπόθεση θα γίνει την Τετάρτη σε παρουσίαση της ΕΛ.ΑΣ. στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης.


Πηγή