Δευτέρα , 27 Μάρτιος 2023

Καμερούν: Απαγωγή 9 υγειονομικών από δημόσιο νοσοκομείο -Συνεχίζονται οι συγκρούσεις κυβέρνησης και αυτονομιστών

Εννέα υγειονομικοί υπάλληλοι απήχθησαν τη Πέμπτη από δημόσιο νοσοκομείο στο βορειοδυτικό Καμερούν, σε μια περιοχή όπου μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και αυτονομιστών.

Ο δήμαρχος της πόλης Μπατίμπο, όπου βρίσκεται το νοσοκομείο, δήλωσε σήμερα πως οι εννέα υγειονομικοί εξακολουθούν να βρίσκονται στα χέρια των απαγωγέων. Η ταυτότητα των δραστών και τα κίνητρά τους παραμένουν άγνωστα.

Περού: Ελεύθεροι οι 150 τουρίστες που είχαν απαγάγει αυτόχθονες -Διαμαρτυρία για διαρροή πετρελαίου σε ποτάμι

Μουντιάλ 2022: Καμερούν, η μόνη από τις 32 φιναλίστ χωρίς… φανέλα

Καμερούν -αυτονομιστές: Οι υγειονομικοί θα πρέπει να προστατεύονται και να μην παρενοχλούνται

Εκπρόσωπος των αυτονομιστών ADF (Ambazonia Defense Forces) που δρουν στην περιοχή αρνήθηκε την ευθύνη για την απαγωγή. «Είναι απαράδεκτη και δεν συνάδει με τις αξίες του απελευθερωτικού μας κινήματος. Οι υγειονομικοί θα πρέπει να προστατεύονται και να μην παρενοχλούνται», ανέφερε σε μήνυμα που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο Reuters.

Καμερούν: Δεν είναι η πρώτη φορά που υγειονομικοί υπάλληλοι βρίσκονται στο στόχαστρο

Δεν είναι λίγες οι φορές που υγειονομικοί υπάλληλοι έχουν βρεθεί στο στόχαστρο στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου που μαίνεται από το 2017 στο Καμερούν.

Μέρος του αγγλόφωνου πληθυσμού καταγγέλλει την περιθωριοποίησή του από τη γαλλόφωνη πλειοψηφία της κεντροαφρικανικής χώρας. Τόσο αυτονομιστές όσο και κυβερνητικές δυνάμεις έχουν κατηγορηθεί επανειλημμένα από τον ΟΗΕ και μη κυβερνητικές οργανώσεις για εγκλήματα με θύματα αμάχους.


Πηγή