Τετάρτη , 5 Οκτώβριος 2022

Κατέληξε μοναχός του Αγίου Όρους -Από κορωνοϊό [βίντεο] | ΕΛΛΑΔΑ

Την τελευταία του πνοή άφησε το απόγευμα της Τρίτης (4/1) ο πατέρας Τιμόθεος από την Ιερά Μονή Γρηγορίου του Αγίου Όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Βήμα Ορθοδοξίας, ο 72χρονος νοσηλεύονταν στη Θεσσαλονίκη και τις τελευταίες ημέρες ήταν διασωληνωμένος, καθώς νοσούσε βαριά από κορωνοϊό.

Ο μακαριστός Αγιορείτης μοναχός ήταν ο προϊστάμενος της Ιεράς Μονής και επί πολλά χρόνια είχε διατελέσει δασάρχης του μοναστηριού.

Η απώλειά του έρχεται λίγες ώρες μετά τον θάνατο του μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο οποίος εκοιμήθη μετά τη μεγάλη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό.

Ο μητροπολίτης Κοσμάς εισήχθη στο νοσοκομείο Αγρινίου την 1η Δεκεμβρίου, όταν ήδη ήταν πολύ επιβαρυμένη η κατάσταση της υγείας του. Ύστερα από 25 ημέρες διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού», αποσωληνώθηκε και η κατάστασή του ήταν σταθερή, αλλά παρέμενε κρίσιμη.

Ο μητροπολίτης ήταν ανεμβολίαστος. Ανεμβολίαστη ήταν και η αδελφή του, που έφυγε και εκείνη από κορωνοϊό πριν από λίγες ημέρες. Σήμερα (4/1) πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία, παρουσία πλήθους κόσμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.


Πηγή