Τετάρτη , 4 Μάιος 2022

Κυριακίδου: Η ασφάλεια για την υγεία πρέπει να είναι συλλογική ευρωπαϊκή προσπάθεια | ΚΟΣΜΟΣ

Η ετοιμότητα πρέπει να γίνει μέρος και τμήμα της προσέγγισής μας στην πολιτική υγείας, είπε σήμερα η Στέλλα Κυριακίδου.

«Μια ενισχυμένη Ευρωπαϊκή Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Έκτακτων Καταστάσεων στην Υγεία είναι το επίκεντρο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας που μπορεί να ανταποκριθεί γρήγορα και αποτελεσματικά σε επείγοντα περιστατικά», τόνισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου μετά την πολιτική συμφωνία του Συμβουλίου για τον κανονισμό που επιτρέπει την ενεργοποίηση επειγόντων και στοχευμένων ιατρικών αντίμετρων από τη HERA.

H κ. Κυριακίδου σημείωσε ότι «η HERA πρέπει να λειτουργεί πλήρως το συντομότερο δυνατό και η σημερινή πολιτική συμφωνία στο Συμβούλιο είναι ένα βασικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση». Παράλληλα, επισήμανε ότι πρόκειται για την « ασπίδα» της ΕΕ «απέναντι σε μελλοντικές απειλές για την υγεία».

Κυριακίδου για μετάλλαξη Όμικρον: Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, γρήγορα την αναμνηστική δόση

Κυριακίδου: «Ο Κανονισμός Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας θα επιτρέπει υψηλής ποιότητας κλινικές αξιολογήσεις καινοτόμων φαρμάκων»

«Η τρέχουσα πανδημία έχει αναδείξει τον αποφασιστικό ρόλο του συντονισμού της ΕΕ και της συνεργασίας σε κάθε φάση της πανδημίας, από την αντιμετώπιση της κρίσης έως την ανάκαμψη» υπογράμμισε η Επίτροπος.

Η Στέλλα Κυριακίδου προσέθεσε τη σημασία της διασφάλισης ότι υπάρχουν «τα σωστά εργαλεία» για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Η Στέλλα Κυριακίδου ανέφερε ότι «η COVID-19 ήταν μια κλήση αφύπνισης ότι καμία χώρα μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις που συνδέονται με διασυνοριακές απειλές για την υγεία. Η ετοιμότητα πρέπει να γίνει μέρος και τμήμα της προσέγγισής μας στην πολιτική υγείας».

Η επίτροπος τόνισε ότι « η ασφάλεια για την υγεία πρέπει να είναι συλλογική ευρωπαϊκή προσπάθεια – για τα κράτη μέλη μας και με τα κράτη μέλη μας». «Η ΗΕRΑ είναι μια αληθινή ευρωπαϊκή προσπάθεια» της ΕΕ στην πολιτική για την υγεία, κατέληξε η Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου.


Πηγή