Πέμπτη , 1 Ιούνιος 2023

Νέα Σμύρνη: Γιατί απαλλάχθηκε ο «ινδιάνος» -Το iefimerida.gr παρουσιάζει το βούλευμα

Το iefimerida.gr φέρνει στο φως το σκεπτικό του απαλλακτικού βουλεύματος για τον «Ινδιάνο».

Συγκεκριμένα, σήμερα, την απαλλαγή του κατηγορούμενου γνωστού ως «Ινδιάνου», για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του αστυνομικού της ομάδας «ΔΡΑΣΗ», κατά τη διάρκεια επεισοδίων στις 9/3/2021 στη Νέα Σμύρνη, αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, που συγκροτήθηκε από τρεις δικαστές και συνήλθε στις 26 Απριλίου 2022.

Το απαλλακτικό βούλευμα, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

(…) Ωστόσο από κανένα αποδεικτικό μέσο πλην της κατάθεσης του Α.Γ. δεν προέκυψε οποιαδήποτε εμπλοκή του δεύτερου κατηγορούμενου στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη. Ο ίδιος όμως ο Α.Γ. ανασκεύασε το περιεχόμενο της από 10.3.2021 κατάθεσής του την 12/3/2021, όταν και εξετάστηκε ενόρκως ενώπιον της Ανακρίτριας, υποπίπτοντας σε σωρεία αντιφάσεων. Κατόπιν παραχωρώντας συνέντευξη σε εφημερίδα παραδέχτηκε πως ό,τι είχε καταθέσει για τον δεύτερο κατηγορούμενο ενώπιον των Αρχών ήταν ψευδές, ενώ ακολούθως, κληθείς από την Ανακρίτρια σε συμπληρωματική ένορκη εξέταση, δήλωσε πως δήθεν ανασκεύασε, καθώς φοβήθηκε το συνήγορο του κατηγορουμένου. Πλην όμως η συμπεριφορά αυτή του Α.Γ. καταδεικνύει έλλειψη αξιοπιστίας, κρίση που επιρρωνύεται από την υφιστάμενη μεταξύ του δευτέρου κατηγορούμενου και του Α.Γ. έκρυθμη σχέση, καθώς ο τελευταίος έχει απομακρυνθεί από τη συζυγική οικία και θεωρεί υπεύθυνο για το γεγονός αυτό τον κατηγορούμενο.

(…) Μάλιστα κάθε ισχυρισμός περί του ότι ο δεύτερος κατηγορούμενος ευρισκόταν στα επεισόδια αντικρούεται από βίντεο που προσκομίθηκε από τον κατηγορούμενο να φτάνει πεζός στο πάρκο της Ελευσίνας στις 18.11 φορώντας το ίδιο ακριβώς γιλέκο που φορούσε και κατά την απολογία του ενώπιον της Ανακρίτριας. (….) Σημειώνεται, όλως συμπληρωματικά , ότι η προσκομιδή του βιντεοληπτικού υλικού έγινε σε χρόνο κατά πολύ μεταγενέστερο της απολογίας του κατηγορούμενου, αποδεικνύοντας , κατάυτόν τον τρόπο , υπεράνω πάσης αμφιβολίας, το αληθές των ισχυρισμών του κατηγορούμενου και των μαρτύρων αλλά και το ψευδές των ισχυρισμών του καταγγέλλοντος.

Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα:

Σε δήλωσή του ο συνήγορος υπεράσπισης, Παύλος Σαράκης, ανέφερε:

«Το Δικαστικό Συμβούλιο της Αθήνας επικύρωσε την απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα Αθηνών, για τον Αλέξανδρο Μ., γνωστό ως ”Ινδιάνο” για τα θλιβερά γεγονότα της Ν. Σμύρνης. Το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. με τη σύλληψη του ”Ινδιάνου” επικυρώθηκε και με δικαστική βούλα. Όχι μόνο δεν είχε καμία συμμετοχή σε εγκληματικές πράξεις, αλλά ούτε καν ήταν στον τόπο των γεγονότων.

Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος για τον τιτάνιο νομικό αγώνα μας, να αποκαταστήσουμε την τιμή και την υπόληψη ενός αθώου συμπολίτη μας, που αντιμετώπισε κατασκευασμένες βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες και οδηγήθηκε επί επτά μήνες άδικα στην φυλακή. Τώρα ήρθε η σειρά να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, οι εμπνευστές αυτής της άθλιας υπόθεσης, που έβλαψαν όχι μόνο τον Αλέξανδρο, αλλά και το κράτος Δικαίου».

Ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης
Ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης

Θυμίζεται ότι την 1η Οκτωβρίου 2010 ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος, με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών. Ο ίδιος, από την πρώτη στιγμή είχε αναφέρει ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, ούτε έλαβε μέρος στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού. Ο άνδρας συνελήφθη όταν πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης αναζητώντας το πορτοφόλι του.


Πηγή