Απίστευτες εικόνες σε Χαλκιδική και Τρίκαλα από την κακοκαιρία: Οδηγός εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του

Οδηγός εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του – Newsbeast

Ο Ιούλιος μόνο καλοκαίρι δεν θυμίζει αυτές τις μέρες καθώς η κακοκαιρία έχει χτυπήσει πολλές περιοχές στην Ελλάδα. Μάλιστα τα φαινόμενα ήταν τόσο έντονα που ένας άντρας στην Χαλκιδική εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του, ενώ στα Τρίκαλα οι καταστροφές είναι τεράστιες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, έντονη βροχή, που συνοδεύθηκε από ισχυρούς ανέμους σημειώθηκε νωρίτερα σε περιοχές του νομού Χαλκιδικής.

Μεταξύ άλλων, έντονα ήταν τα φαινόμενα, στη Σωζόπολη, τη Νέα Τρίγλια, την Καλλικράτεια και τα Σήμαντρα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει για να απεγκλωβίσει έναν άντρα από αυτοκίνητο, στον Άγιο Ιωάννη του δήμου Νέας Προποντίδας, λόγω της υψηλής στάθμης του νερού.

Επίσης, δέντρο έπεσε στη δημοτική οδό Σωζόπολης – Τρίγλιας, ενώ λόγω της κακοκαιρίας η κίνηση των οχημάτων γινόταν με χαμηλές ταχύτητες.

Τεράστιες καταστροφές στα Τρίκαλα

Μεγάλης έκτασης είναι οι καταστροφές που προκάλεσε πολύ ισχυρή καταιγίδα σήμερα το μεσημέρι στο Ρίζωμα της Δημοτικής Ενότητας Παραληθαίων του Δήμου Τρικκαίων.

Και αυτό γιατί ο τεράστιος όγκος νερού κατέστρεψε τμήματα δρόμου, υπόγεια και αποθήκες πλημμύρισαν, ενώ μεγάλες ποσότητες λάσπης μετακινήθηκαν στις αυλές σπιτιών. Μάλιστα, όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το newsbeast.gr, ο ποταμός Πηνειός σχεδόν υπερχείλισε.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών, η οποία αφορούσε στη διαφύλαξη οικοσκευών σε σπίτια, αλλά και την αποφυγή επέκτασης των καταστροφών.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, ο Δήμος Τρικκαίων προχωρά σε υποβολή αιτήματος για κήρυξη του Ριζώματος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στόχος, να υλοποιηθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες για εκτίμηση των ζημιών – άμεση καταγραφή των ζημιών από μηχανικούς του Δήμου, από αύριο το πρωί.

Επίσης προχωρά στην εκπόνηση μελέτης για να γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις με έργα ουσίας και συγκεκριμένες δράσεις στα παλιά ρέματα του χωριού και όπου άλλου χρειαστεί, ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον οποιαδήποτε παρόμοια κατάσταση.


Πηγή