Τρίτη , 4 Οκτώβριος 2022

Ρέντσι: Στον Τζεντιλόνι η απόφαση για πρόωρες εκλογές στην Ιταλία

Ο νυν πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι είναι αυτός που θα αποφασίσει εάν η διεξαγωγή των επόμενων εκλογών στην Ιταλία θα γίνει πριν από το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου τον Φεβρουάριο του 2018, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

«Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για τον Φεβρουάριο 2018. Τελεία. Εάν ο (πρωθυπουργός Πάολο) Τζεντιλόνι θέλει να γίνουν πριν, η απόφαση είναι δική του, όχι άλλων» δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι σε εκπομπή της Rai3.

Ο Μάτεο Ρέντσι παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία τον Δεκέμβριο, έπειτα από την συντριπτική του ήττα στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, και παρέδωσε τα ηνία στον πολιτικό του σύμμαχο Πάολο Τζεντιλόνι.

Ο Ρέντσι έχει εκφραστεί υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών τον προσεχή Ιούνιο ελπίζοντας στην πολιτική του επάνοδο. Για τον λόγο αυτόν θα ήθελε τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος στις αρχές του Απριλίου.

Ωστόσο, το Δημοκρατικό Κόμμα αποφάσισε την Παρασκευή ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 30 Απριλίου, αποκλείοντας έτσι τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο.


Πηγή