Τρίτη , 27 Ιούλιος 2021

Στα χέρια των ιρακινών δυνάμεων το δικαστήριο του Ισλαμικού Κράτους

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ κατέλαβαν το κτίριο του δικαστηρίου του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τον αντισυνταγμτάρχη Αμπντέλ αλ-Μοχαμαντάουϊ, εκπρόσωπο των ειδικών δυνάμεων του υπουργείου των Εσωτερικών στο Ιράκ.

Το δικαστήριο είχε γίνει γνωστό για τη σκληρότητα των αποφάσεων που εξέδιδε, μεταξύ αυτών, λιθοβολισμοί, πτώσεις ανθρώπων από κτίρια, αποκεφαλισμοί, αλλά και ακρωτηριασμοί χεριών, στο πλαίσιο της εξτρεμιστικής ιδεολογίας των τζιχαντιστών.

Υπό τον έλεγχό τους έθεσαν επίσης και το υποκατάστημα της κεντρικής τράπεζας στη Μοσούλη, το οποίο λεηλατήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος, κατά την κατάληψη της πόλης το 2014, σύμφωνα με στρατιωτικό εκπρόσωπο.

Τόσο το υποκατάστημα της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράκ, όσο και το δικαστήριο είναι στην ίδια περιοχή με το κεντρικό κτίριο διοίκησης, στο οποίο επιτέθηκαν τη νύχτα οι ιρακινές ειδικές δυνάμεις.

Οι ειδικές δυνάμεις του Ιράκ έχουν υπό τον έλεγχό τους το υποκατάστημα της κεντρικής τράπεζας στη Μοσούλη, αλλά και το δικαστήριο του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με στρατιωτικό εκπρόσωπο.

Νωρίτερα, είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους κτίριο της κεντρικής διοίκησης, καθώς συνεχίζεται η προέλασή τους, προς το κέντρο της παλιάς πόλης.


Πηγή