Σάββατο , 1 Απρίλιος 2023

Τι λαχτάρησε ο Ανδρουλάκης: «Αν με ακούει ένας σύνεδρος από την Κρήτη ας φέρει χοχλιούς αύριο στο Συνέδριο»

Ένας διαφορετικός Νίκος Ανδρουλάκης αποκαλύφθηκε στη ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Τα παιδιά της Αλλαγής».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έδειξε ότι το γονίδιο της Κρήτης είναι ισχυρά ριζωμένο μέσα του. Όταν η συζήτηση πήγε σε πιο προσωπικά θέματα, ο κ. Ανδρουλάκης απέδειξε την ριζιμιά φλέβα του γνήσιου Κρητικού. Με αφορμή ένα σχόλιο ακροατή ότι «όπως σας ακούω και με την προφορά του κ. Ανδρουλάκη φαντασιώνομαι ότι έχετε μπροστά σας χοχλιούς (σ.σ. σαλιγκάρια) , αγκινάρες και τσίπουρα», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ γέλασε δείχνοντας να λαχταρά ιδιαίτερα τις αγκινάρες με χοχλιούς – ένα κλασικό παραδοσιακό φαγητό της Κρήτης. Και δεν έχασε την ευκαιρία: «Αν με ακούει κάποιος σύνεδρος από την Κρήτη να μας τιμήσει φέρνοντας χοχλιούς μπουμπουριστούς με αγκινάρες». Έσπευσε μάλιστα να ενημερώσει τους τρόπους παρασκευής του: «Οι χοχλιοί μπουμπουριστοί γίνονται στο τηγάνι, οι κοκκινιστοί στο τσικάλι».

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Ανδρουλάκη-Βενιζέλου

Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο επόμενος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ -Η φιλία με τον Νίκο Ανδρουλάκη από την Ξάνθη

Θυμήθηκε μάλιστα και ένα περιστατικό από τα φοιτητικά του χρόνια: «Το πρώτο δώρο της μακαρίτισσας της γιαγιάς μου όταν ήρθε να με δει στο πανεπιστήμιο ως πρωτοετή, ήταν ένα κιβώτιο χοχλιούς για να τους μαγειρεύουμε το χειμώνα».

Παραδέχθηκε δε πως, όταν κατεβαίνει στην Κρήτη, παραγγέλνει στη μητέρα του για φαγητό χοχλιούς και γεμιστά. Όσο για τις μουσικές του προτιμήσεις, αποκάλυψε: «Στο αυτοκίνητο βάζω Κρητικά παλιά, μεγάλους καλλιτέχνες που δεν είναι πλέον εν ζωή, όπως ο Μουντάκης, ο Σκορδαλός, ο Κατσουλιέρης».

Όσο για το ποιο μέρος του κόσμου θα διάλεγε για να ταξιδέψει; «Στο Περού, έχει εξαιρετικές ομορφιές». Στην Ευρώπη διάλεξε την Κορσική που «είναι η Κρήτη της δυτικής Ευρώπης» και στις πορτογαλικές Αζόρες.

Όσο για τα αθλητικά; «Παλιά πήγαινα πάρα πολύ συχνά στο γήπεδο, τώρα πλέον δεν πηγαίνω» είπε και παραδέχθηκε ότι είναι «πράσινος σε όλα». Ωστόσο ευχήθηκε καλή επιτυχία στον μπασκετικό Ολυμπιακό που παίζει στο Final Four στο EuroLeague. «Εμείς έχουμε πάρει 6 πρωταθλήματα Ευρώπης, αλλά εντάξει ας πάρει το 4 ο Ολυμπιακός, μέχρι τα έξι… έχει δρόμο».


Πηγή