Σάββατο , 8 Οκτώβριος 2022

Τρεις νεκροί σε ταραχές με την αστυνομία στην Κένυα

Στους τρεις ανέρχονται οι νεκροί από τις ταραχές που σημειώθηκαν σήμερα στην Κένυα, στο περιθώριο των προεδρικών εκλογών τις οποίες μποϊκοτάρει η αντιπολίτευση, σύμφωνα με νοσοκομειακές και αστυνομικές πηγές.

Ένας νεαρός, που έφερε τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι, υπέκυψε στην παραγκούπολη Ματάρε του Ναϊρόμπι, ανέφερε ο διευθυντής ενός νοσοκομείου, ο Ντίκενς Οσίμπα. Σε ανακοίνωση της αστυνομίας εξάλλου σημειώνεται ότι στο Χόμα Χέι, σε συγκρούσεις με αστυνομικούς, σκοτώθηκε άλλος ένας άνδρας.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για έναν νεκρό, έναν υποστηρικτή της αντιπολίτευσης που έπεσε νεκρός στο Κισούμου, επίσης σε συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία.

Συνολικά, τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις ταραχές αυτές, εκ των οποίων οι δέκα από σφαίρες. Η κατάσταση ορισμένων τραυματιών κρίνεται πολύ σοβαρή. Εξάλλου, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά όταν δέχτηκε μια πέτρα στο πρόσωπο, σε συγκρούσεις στην πόλη Ογιούγκις, στη δυτική Κένυα.

Η κατάσταση στο Κισούμου παραμένει τεταμένη. Οι διαδηλωτές έχουν στήσει οδοφράγματα από κλαδιά δέντρων, πέτρες και καλώδια μέσα και γύρω από την πόλη. Τα καταστήματα κατέβασαν ρολά και οι δρόμοι ερήμωσαν.

Η εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε ότι τα εκλογικά τμήματα έχουν ανοίξει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αλλά η ψηφοφορία εμποδίστηκε σε ορισμένες περιοχές, λόγω των ταραχών. Για τον λόγο αυτό, η ψηφοφορία αναβάλλεται για το Σάββατο, 28 Οκτωβρίου, στις περιφέρειες Χόμα Χέι, Κισούμου, Μιγκόρι και Σιάγια – όλες βρίσκονται στη δυτική Κένυα, το προπύργιο της αντιπολίτευσης.

localStorage.clear();


Πηγή