Σάββατο , 3 Δεκέμβριος 2022

Χατζηδάκης: Η μείωση των εκκρεμών συντάξεων δεν έτυχε, πέτυχε!

Νέο ρεκόρ πέτυχε ο ΕΦΚΑ στις εκκρεμείς συντάξεις, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σε ανάρτησή του.

Η πρόοδος που σημειώθηκε, σύμφωνα με τον υπουργό, «δεν έτυχε, πέτυχε» και είναι αποτέλεσμα σημαντικής δουλειάς αλλά και υποδομών που υλοποίησε το υπουργείο το τελευταίο διάστημα. «Είμαστε πια στην τελική ευθεία για τη συνολική εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων κύριων συντάξεων», καταλήγει ο κ. Χατζηδάκης.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του, ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρει:

Στο μεγάλο μας πρόβλημα, αυτό των εκκρεμών συντάξεων, ο ΕΦΚΑ πέτυχε νέο ρεκόρ.

Αυτή τη φορά εξαμήνου (Ιανουάριος-Ιούνιος 2022). Με 138.946 νέες συντάξεις, 15.000 δηλαδή παραπάνω συντάξεις από ό,τι ολόκληρο το 2019. Ενώ παράλληλα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν μειωθεί κατά 89% σε σχέση με το 2020!

Η πρόοδος αυτή δεν έτυχε, πέτυχε! Είναι το αποτέλεσμα της σημαντικής δουλειάς που γίνεται από τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ. Αλλά και μιας σειράς πολιτικών, εργαλείων και ψηφιακών υποδομών που υλοποιήσαμε το τελευταίο διάστημα και που πλέον αποδίδουν καρπούς. Είμαστε πια στην τελική ευθεία για τη συνολική εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων κύριων συντάξεων.


Πηγή