Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στη Βουλή: Αύρα της ΕΛΑΣ βρίσκεται σταθμευμένη ακριβώς απέναντι

Αύρα της ΕΛΑΣ βρίσκεται σταθμευμένη ακριβώς απέναντι – Newsbeast


Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας αυτή την ώρα γύρω από το κοινοβουλευτικό μέγαρο, ενόψει της σημερινής ψήφισης του προϋπολογισμού. Για παν ενδεχόμενο και εξαιτίας του γεγονότος ότι σήμερα θα περάσουν από την αίθουσα της Ολομέλειας όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ο πρωθυπουργός, σχεδόν όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά τμηματικά λόγω της πανδημίας και οι βουλευτές από όλες τις πτέρυγες, προκειμένου να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό του 2021, σε όλους τους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος υπάρχουν αστυνομικοί αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως όπως διαπίστωσε το newsbeast, έχει επιστρατευθεί μέχρι και αύρα της Ελληνικής Αστυνομίας για παν ενδεχόμενο. Πρόκειται για το θωρακισμένο όχημα εκτόξευσης νερού που έχει στο οπλοστάσιό της η ΕΛ.ΑΣ. Βασική του αποστολή είναι η διάνοιξη και διάσπαση εμποδίων στο πεδίο των τυχόν συγκρούσεων με διαδηλωτές αλλά και η απομάκρυνσή τους μέσω του πίδακα νερού. Μέχρι στιγμής το όχημα βρίσκεται παρκαρισμένο στην οδό Ακαδημίας, λίγο πριν τη συμβολή της με τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, ακριβώς κάτω από το κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, μαζί με μια κλούβα της αστυνομίας.

Άξιο μνείας είναι επίσης το γεγονός ότι στο πάρκινγκ του κοινοβουλευτικού μεγάρου βρίσκεται αυτή τη στιγμή σταθμευμένο και ένα ασθενοφόρο, ενώ δεκάδες αστυνομικοί με πολιτικά έχουν ακροβολιστεί σε διάφορα καίρια σημεία.


Πηγή