Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Βίντεο-σοκ από τον σεισμό στην Τουρκία: Τα συντρίμμια πολυκατοικίας πέφτουν και καταπλακώνουν τους διασώστες

Κόβουν την ανάσα οι σκηνές από την πόλη Χατάι της Τουρκίας, όπου οι διασώστες δίνουν μάχη για να φτάσουν εγκαίρως κάτω από τα συντρίμμια των χιλιάδων κτιρίων που έχουν καταρρεύσει για να εντοπίσουν τυχόν εγκλωβισμένους.

Ένα ακόμη από τα δεκάδες τέτοια βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από τη Δευτέρα, όταν και χτύπησε ο καταστροφικός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, προκαλεί πραγματική ανατριχίλα.

Το βίντεο που δημοσιεύει η τουρκική Takvim δείχνει τις απεγνωσμένες προσπάθειες των διασωστών να απομακρύνουν γρήγορα τα συντρίμμια μιας πολυκατοικίας που έχει καταρρεύσει, προκειμένου να ανασύρουν ζωντανούς συμπολίτες τους.

Συγκλονίζει, όμως, η στιγμή που τα συντρίμμια της πολυκατοικίας αρχίζουν να πέφτουν και τελικά καταπλακώνουν τους διασώστες που βρίσκονται από κάτω.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο από το Χατάι της Τουρκίας

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι διασώστες φέρεται να εγκλωβίστηκαν κάτω από τα χαλάσματα που έπεσαν πάνω τους, ωστόσο, με τη βοήθεια συναδέλφων τους απεγκλωβίστηκαν λίγη ώρα μετά και είναι καλά στην υγεία τους.

Κοινή επιχείρηση της ΕΜΑΚ μαζί με άλλα 4 διεθνή συνεργεία στα ερείπια κτιρίου στην Αντιόχεια

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα του Σαββάτου η ελληνική διασωστική αποστολής μαζί με άλλες διεθνείς αποστολές πραγματοποιεί μεγάλη κοινή επιχείρηση στα ερείπια κτιρίου στην Αντιόχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο καθώς ακούστηκαν φωνές από τα συντρίμμια. Συγκεκριμένα, από πλευράς της ελληνικής αποστολής, επιχειρούν 25 διασώστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, ένας σκύλος, 5 άτομα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ, ενώ συμμετέχουν μεταξύ άλλων ένα σωστικό συνεργείο από Βραζιλία και δύο από την Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποστολές έκαναν κάθετη διείσδυση σε δύο διαφορετικά σημεία χρησιμοποιώντας τα γεώφωνα και τα διασωστικά σκυλιά.


Πηγή