Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Δένδιας: Οι απανταχού τρομοκράτες θα έρχονται εδώ για πρακτική

«Δεν έχει την πολιτική κατεύθυνση και την αίσθηση της πολιτικής κάλυψης» η αντιτρομοκρατική υπηρεσία δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Όπως ανέφερε «αυτή τη στιγμή, η υπηρεσία αυτή δεν είναι σε επίπεδο που να κάνει τη δουλειά που πρέπει να κάνει και επίσης δεν έχει την πολιτική ενθάρρυνση, γιατί το ανθρώπινο δυναμικό το έχει. Θεωρώ ότι δεν έχει την πολιτική κατεύθυνση και την αίσθηση της πολιτικής κάλυψης».

Ο κ. Δένδιας ερωτηθείς για θέματα ασφάλειας και για το πακέτο που εστάλη στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, απάντησε: «Υπάρχει πλήρης παράλυση. Η χώρα -έτσι είναι οι κυβερνητικές προτεραιότητες- έχει αφήσει την τρομοκρατία να αλωνίζει. Εγώ δεν ισχυρίζομαι ότι το πρόβλημα της τρομοκρατίας δεν υπήρχε στην Ελλάδα και δυστυχώς υπάρχει. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη, η οποία δεν έχει λύσει το πρόβλημα της εσωτερικής τρομοκρατίας.

Όμως κατά τη διάρκεια αυτής της κυβέρνησης αυτό έχει πάψει να συνιστά κυβερνητική προτεραιότητα. Όποιος θέλει, παίρνει ένα Καλάσνικοφ και πυροβολεί έναν φρουρό […] ουδείς καταδιώκεται μέχρι την πλήρη αποθράσυνση και όσων είναι μέσα στις φυλακές και κρατούνται για εγκλήματα τρομοκρατίας και όσων είναι έξω και συνεργάζονται με αυτούς και έχουν την… καλοσύνη να στέλνουν επιστολές δεξιά και αριστερά».

«Στην Ελλάδα, λοιπόν, η κατάσταση έχει γίνει ένα απίστευτο μπάχαλο. Σιγά σιγά οι απανταχού τρομοκράτες και μπαχαλάκηδες θα έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές για να κάνουν πρακτική» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, ο κ. Δένδιας επισήμανε πως η διαρκής αβεβαιότητα φτάνει σε σημείο καταστροφικής επίδρασης στην αγορά και επανέλαβε ότι «η ΝΔ λέει κάτι απλό, το λέει με συνέπεια ο (πρόεδρος) Κυριάκος Μητσοτάκης ότι θέλουμε εκλογές».

Τόνισε δε, ότι, «εάν η κυβέρνηση ήθελε να έχουμε μια ενιαία εθνική γραμμή, έπρεπε να μετείχαμε και όλοι στις διαπραγματεύσεις». Σημείωσε επίσης: «Εμείς δεν ξέρουμε (πού βρίσκεται η διαπραγμάτευση), ούτε ο κ. Τσακαλώτος μας λέει στη Βουλή τι γίνεται. Δεν ξέρουμε πού ακριβώς βρίσκεται, λέμε το αυτονόητο. Συμφέρον της κοινωνίας είναι να κλείσει, αν δεν μπορείτε πέστε το ευθέως να την κλείσει κάποιος άλλος, κάντε εκλογές να έρθει άλλη συντγματικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση να διαπραγματευτεί τις τύχες του τόπου».


Πηγή