Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Δεκαπενταύγουστος όπως Πάσχα; Στο τραπέζι μέτρα για τις εκκλησίες λόγω κορονοϊού

Δεκαπενταύγουστος όπως Πάσχα; Στο τραπέζι μέτρα για τις εκκλησίες λόγω κορονοϊού

Ανοιχτό το ενδεχόμενο, ανάλογα και με τη συμμόρφωση των πολιτών στα υφιστάμενα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού, να ληφθούν και άλλα μέτρα, ιδιαίτερα όσον αφορά στις εκκλησίες, το Δεκαπενταύγουστο, αντίστοιχα με το Πάσχα, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Ερωτηθείς ειδικότερα εάν θα λάβει η κυβέρνηση έκτακτα μέτρα για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, όπως έγινε το Πάσχα, και συγκεκριμένα εάν θα υπάρξουν πρόσθετοι περιορισμοί, όσον αφορά σε εκκλησίες και λιτανείες, προς αποφυγή συνωστισμού, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Θα πάρουμε όποια μέτρα χρειάζεται σε συνεννόηση με τους ειδικούς. Πηγαίνουμε μέρα μέρα. Αυτη η εβδομάδα είναι κρίσιμη, είναι εβδομάδα αφύπνισης. Καλούμε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα. Εάν χρειαστεί να πάρουμε πρόσθετα μέτρα, θα το δούμε μετά την τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας.

Προηγουμένως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι από την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός προχώρησε στην καθιέρωση τακτικών τηλεδιασκέψεων  με τον επικεφαλής της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα, συναρμόδιους υπουργούς  και κυβερνητικά στελέχη και αυτή τη βδομάδα κρίθηκε αναγκαίο να χτυπήσει η καμπάνα του κινδύνου ακόμη πιο δυνατά.

Ανακοίνωσε δε ότι αύριο στη μία το μεσημέρι, ο κ.Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όπου θα έχει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να αποφασιστούν μέτρα για την αύξηση της πυκνότητας των δρομολογίων, που θα συμβάλλει στη μείωση του χρόνου αναμονής, αλλά και που θα περιορίσει τον συνωστισμό, στην προσπάθεια μείωσης της πιθανότητας διασποράς του κορονοϊού.

«Η κυβέρνηση νοιάζεται για την καθημερινότητα των πολιτών» τόνισε ο κ.Πέτσας και προειδοποίησε: «Η μάχη για τον κορονοϊό θα συνεχιστεί για μήνες. Είναι μια μάχη η οποία δεν θα κριθεί οριστικά παρά μόνον όταν βρεθεί εμβόλιο κατά του κορονοϊού».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν εισηγήσεις για άνοιγμα προς άλλες χώρες, καθώς παρατηρείται έξαρση του κορονοϊού σε όλο τον πλανήτη. Και επισήμανε ότι τοπικά lockdown έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν με επιτυχία, προσθέτοντας πως «αν χρειαστεί θα ξαναλάβουμε και τέτοια μέτρα».


Πηγή