Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Γεραπετρίτης: Δεν θα προχωρήσουμε σε άνοιγμα της αγοράς υπό συνθήκες μεγάλης πίεσης του συστήματος υγείας

Δεν θα προχωρήσουμε σε άνοιγμα της αγοράς υπό συνθήκες μεγάλης πίεσης του συστήματος υγείας – Newsbeast

«Αν και φαίνεται να έχουμε μια σταθερή ύφεση του φαινομένου της πανδημίας στη χώρα μας, αυτή δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί ένα απόλυτο άνοιγμα της αγοράς και της κοινωνίας. Αυτό σημαίνει πως ό,τι υπάρξει από άποψη κυβερνητικών αποφάσεων θα είναι πάρα πολύ μετρημένο» δηλώνει ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1.

«Στην Ελλάδα, συνεχίζει, έχουμε εφαρμόσει ένα διαφορετικό μοντέλο σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη που σε όλες τις χώρες το λιανεμπόριο είναι ανοικτό. Εμείς θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αισθανόμαστε μεγάλο βάρος και από το γεγονός του μεγάλου αριθμού θανάτων και από την πίεση που δεχόμαστε. Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε άνοιγμα υπό συνθήκες μεγάλης πίεσης του συστήματος υγείας.

Άρα ό,τι γίνει θα είναι απολύτως μετρημένο, θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες για ένα βασικό χρονοδιάγραμμα. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε κατάσταση τέτοια που να μπορεί να τεκμηριώνει ένα άνοιγμα του λιανεμπορίου σε όλη την κλίμακά του».

Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού πρόσθεσε μάλιστα ότι «η τρέχουσα καραντίνα αποτελεί μια σκληρή απαγόρευση με περιορισμένες δραστηριότητες, η οποία έχει μικρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με αυτή του Μαρτίου, αν και αυτή τη φορά υπάρχει μια μεγαλύτερη κινητικότητα και δυστυχώς δεν υπάρχει η συμμόρφωση του πληθυσμού που θα περιμέναμε, κάτι που συμβαίνει όμως και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο».

Τέλος, όσον αφορά τη λειτουργία των ιερών ναών τις προσεχείς ημέρες, ο κ. Γεραπετρίτης επεσήμανε πως «είναι προφανές ότι η εκκλησία θα πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες και τις καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί. Καταλαβαίνω ότι τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνεια είναι πολύ μεγάλες γιορτές του χριστιανισμού. Σε γενικές γραμμές θέλω να εξάρω τη στάση της Εκκλησίας που με μικρές εξαιρέσεις, πολύ μεμονωμένες, έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αισθάνομαι ότι θα υπάρξει ένας αυτοπεριορισμός και τώρα».


Πηγή