Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Διευκρινίσεις Σκυλακάκη για το «οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο»

Δυόμισι εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από τον κατώτατο μισθό και δεν διαθέτουν αυτοκίνητο δήλωσε σήμερα ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και μετά τις δηλώσεις του που προκάλεσαν την αντίδραση της αντιπολίτευσης, πως αν μειώσουμε το φόρο στα καύσιμα- σε μια εποχή που η ακρίβεια πλήττει τον κόσμο κυρίως στα τρόφιμα και στο ηλεκτρικό ρεύμα – αυτά τα 2,5 εκατομμύρια πολιτών δεν θα πάρουν τίποτα.

Σύμφωνα με τον κύριο Σκυλακάκη η μείωση του φόρου στα καύσιμα ελάχιστα θα επηρεάσει τις τιμές στα τρόφιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο κ. Σκυλακάκης επικαλέστηκε και το γεγονός ότι 100.000 άνθρωποι έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους. Όπως είπε αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος βάζει σε πρώτη προτεραιότητα τα τρόφιμα και το ρεύμα και μετά το αυτοκίνητο. «Αν έχουμε επιπλέον χρήματα, πρέπει να πάμε πρώτα στο ηλεκτρικό και τα τρόφιμα, αυτά καταναλώνει πρώτα ο φτωχότερος», τόνισε επίσης ο κ. Σκυλακάκης. Πρόσθεσε, δε, ότι «αναπαράχθηκαν με τελείως διαφορετικό τρόπο αυτά που είπα». Ανέφερε επίσης ότι αντί να μειώσουμε το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης προτιμήσαμε να διπλασιάσουμε το επίδομα θέρμανσης.

Για την ακρίβεια στα τρόφιμα εξήγησε πως είναι ζήτημα πολυπαραγοντικό, καθώς είναι «το φυσικό αέριο που κάνει τη ζημιά, αλλά και η ανεξάρτητη παγκόσμια αύξηση των δημητριακών, στην οποία έρχονται να προστεθούν τα μεταφορικά». Τέλος, έδωσε την εξής διαβεβαίωση: «Όταν έχουμε την ευχέρεια να κάνουμε παραπάνω πράγματα, να είστε σίγουροι ότι θα κάνω κάτι».


Πηγή