Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Διπλωματικός «μαραθώνιος» Δένδια: Επικοινωνία με την ΥΠΕΞ της Εσθονίας για τις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Ουκρανία

Τηλεφωνική συνομιλία με την Εσθονή ομόλογό του, Εύα-Μαρία Λίιμετς (Eva-Maria Liimets), είχε την Τρίτη (1/2) ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Κατά τη συνομιλία συζήτησαν σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ουκρανία, υπό το φως της πρόσφατης επίσκεψης του κ. Δένδια στη Μαριούπολη, όπως γίνεται γνωστό σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, αλλά και του ίδιου του υπουργού.

Νωρίτερα, ο Ν. Δένδιας προέβη σε δηλώσεις μετά τις συναντήσεις του με τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, έπειτα από τις επαφές που είχε στην Ουκρανία.

H εξωτερική πολιτική πρέπει να έχει το στοιχείο της εθνικής ομοψυχίας, υπογράμμισε -μεταξύ άλλων- ο ΥΠΕΞ σε δήλωσή του, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του με τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσής τους για ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, η οποία -όπως υπενθύμισε- αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.


Πηγή