Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη: «Η 38χρονη εξαφανίστηκε γιατί φοβόταν αντίποινα από την οικογένεια του 36χρονου»

Στα δικαστήρια του Ηρακλείου οδηγήθηκε χθες (26/10) η 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο του εν διαστάσει συζύγου της και παρέμενε άφαντη επί 72 ώρες.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της 38χρονης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η δράστις επιτέθηκε με καυστικό υγρό στον 36χρονο γιατί αποπειράθηκε να τη βιάσει. Ακόμη, διευκρίνισε πως το υγρό δεν ήταν βιτριόλι, αλλά καθαριστικό που περιείχε οξύ.

«Εκείνο το βράδυ είχε συνάντηση με τον σύζυγό της σε ένα ξενοδοχείο. Αυτός κάποια στιγμή έφυγε, παρέμεινε η συγκεκριμένη μόνη της και όταν επέστρεψε στις 4 το βράδυ τσακώθηκαν, τη χτύπησε και αποπειράθηκε να την κακοποιήσει σεξουαλικά για δεύτερη φορά και του έριξε το υγρό», δήλωσε ο κ. Λύτρας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κατηγορούμενης, το ζευγάρι είχε καλές σχέσεις, όμως η 38χρονη ισχυρίζεται ότι δεν την ήθελε η οικογένεια του 36χρονου, ο οποίος δεχόταν πιέσεις να βάλει τέλος στο γάμο του. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι συναντήσεις τους γίνονταν σε ξενοδοχεία, υποστήριξε η δράστις.

Το ραντεβού στο ξενοδοχείο κλείστηκε με πρωτοβουλία της 38χρονης, όμως ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι η δράστις κουβαλούσε μαζί της το καυστικό υγρό.

«Ήταν σε άμυνα, είναι δεδομένο. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει κακοποιηθεί, υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, στο παρελθόν έχει υποβάλλει μήνυση στην οικογένεια του συζύγου της. Μέχρι και τον γάμο που έκαναν μέσα στη φυλακή, γιατί αυτός ήταν κρατούμενος στις φυλακές, αυτός έγινε για να εξυπηρετηθεί ο ίδιος για συγκεκριμένους λόγους», τόνισε ο δικηγόρος, διευκρινίζοντας πως η 38χρονη έφερε μαζί της το καυστικό υγρό για άμυνα γενικότερα.

Έντονοι είναι οι φόβοι πως θα ξεσπάσει βεντέτα μετά την επίθεση. Όπως τόνισε ο κ. Λύτρας, η 38χρονη φοβάται μήπως η οικογένεια του 36χρονου προβεί σε αντίποινα.


Πηγή