Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Επιθέσεις σε τέσσερα μπαρ στο Μεξικό -Ένας νεκρός και έξι τραυματίες από τους πυροβολισμούς

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε στο Μεξικό, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων έξι.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν προχθές Παρασκευή σε μπαρ κοντά στο θέρετρο Κανκούν (νοτιοανατολικά), ανακοίνωσαν χθες Σάββατο οι τοπικές Αρχές στην πολιτεία Κιντάνα Ρο του Μεξικού.

Πανικός στο Μεξικό: Πυροβολισμοί σε τέσσερα μπαρ εντός μίας ημέρας

«Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν κι ένας σκοτώθηκε από σφαίρα», ανέφερε σε λακωνική ανακοίνωσή της και μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης η πολιτειακή εισαγγελία.

Σύμφωνα με τις Αρχές, αναφέρθηκαν πυρά σε τέσσερα μπαρ, με τουλάχιστον είκοσι πυροβολισμούς σε ένα. Θαμώνας μπιραρίας σκοτώθηκε.

Μεξικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι δύο από τα καταστήματα που υπέστησαν επιθέσεις δέχθηκαν απειλές από κακοποιούς μερικές ημέρες νωρίτερα.

Συνελήφθη ένας ύποπτος για τους πυροβολισμούς σε μπαρ στο Μεξικό

Τα πυρά προκάλεσαν πανικό σε θαμώνες και κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα της Κιντάνα Ρο, συνελήφθη ένας ύποπτος.

Στο Κανκούν, δημοφιλή τουριστικό προορισμό περίπου 880.000 κατοίκων, διάφορες συμμορίες αποσπούν χρήματα από εμπόρους και επιχειρηματίες με εκβιάσεις, ή επιδίδονται στη διακίνηση ναρκωτικών.

Παρόμοια επεισόδια αναφέρονται σε θέρετρα στις μεξικανικές ακτές στην Καραϊβική εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Κύμα βίας πλήττει το Μεξικό -Περίπου 340.000 νεκροί από το 2006

Το Μεξικό σπαράσσεται από κύμα βίας με κάπου 340.000 νεκρούς –οι περισσότεροι από τους φόνους αυτούς αποδίδονται στο οργανωμένο έγκλημα– από το 2006, όταν ο τότε πρόεδρος κήρυξε τον πολύ αμφιλεγόμενο πόλεμο εναντίον των καρτέλ των ναρκωτικών, αναπτύσσοντας τον στρατό στο εσωτερικό της χώρας.

Στα μέσα Μαρτίου, βρετανός επιχειρηματίας που ζούσε στην Πλάγια δελ Κάρμεν, νότια του Κανκούν, δολοφονήθηκε.

Οι επιθέσεις στις τουριστικές ζώνες του Μεξικού έχουν αυξηθεί. Την 21η Ιανουαρίου πυρά σε συγκρότημα ξενοδοχείου κοντά στο Κανκούν στοίχισαν τη ζωή σε δύο υπηκόους του Καναδά.

Επίσης, ακόμη ένας δημοσιογράφος, ο ένατος μέσα στο 2022, δολοφονήθηκε στο Μεξικό.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν την Πέμπτη η μεξικανική δικαιοσύνη και η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF) Μεξικανός δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στην πολιτεία Σιναλόα (βορειοδυτικά).

Πρόκειται για τον ένατο δημοσιογράφο που πέφτει νεκρός στο Μεξικό από την αρχή της χρονιάς, όπως επισήμαναν.


Πηγή