Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε σύντομα τη μάχη μας κατά των τρομοκρατών στη Συρία

Η Τουρκία θα συνεχίσει «σύντομα» τη «μάχη της κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων» στη Συρία, δήλωσε την Τρίτη από την Τεχεράνη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος απειλεί να παρέμβει στη βόρεια Συρία εδώ και μήνες.

«Πρέπει να είναι σαφές σε όλους ότι δεν υπάρχει θέση στην περιοχή για τα αυτονομιστικά τρομοκρατικά κινήματα και τους συνεργούς τους. Θα συνεχίσουμε σύντομα τη μάχη μας κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων», προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στο τέλος της τριμερούς συνόδου κορυφής, έχοντας δίπλα του τους ομολόγους του της Ρωσίας και του Ιράν.

Πούτιν: Χάρη στη μεσολάβηση Ερντογάν, υπάρχει πρόοδος στο θέμα της εξαγωγής δημητριακών από την Ουκρανία

Νωρίτερα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την εξαγωγή των δημητριακών από την Ουκρανία μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Επίσης, ευχαρίστησε τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη “μεσολάβησή” του στο θέμα αυτό, κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Τεχεράνη.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις διαμεσολαβητικές σας προσπάθειες, γιατί προτείνατε την Τουρκία ως πεδίο διαπραγματεύσεων όσον αφορά τα προβλήματα παραγωγής τροφίμων, τα προβλήματα εξαγωγών των δημητριακών μέσω της Μαύρης Θάλασσας», είπε ο Πούτιν, σύμφωνα με δηλώσεις που αναφέρονται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.


Πηγή