Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Η διπλωματία του στυλ: Μπάιντεν και Λαβρόφ με παραδοσιακά μεταξωτά πουκάμισα σε δεξίωση στην Καμπότζη [εικόνες]

Αναμφίβολα η εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν σε γκαλά στην πρωτεύουσα Πνομ Πενχ της Καμπότζης, ήταν άκρως διπλωματική – όπως και εκείνη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο πρωθυπουργός της Καμπότζης, Χουν Σεν παρέθεσε δεξίωση στους προσκεκλημένους της διάσκεψης ASEAN των κρατών της νοτιοανατολικής Ασίας, στην οποία ο Τζο Μπάιντεν αλλά και ο Σεργκέι Λαβρόφ φορούσαν παραδοσιακά μεταξωτά πουκάμισα.

Τζο Μπάιντεν και Τζάστιν Τριντό
Τζο Μπάιντεν και Τζάστιν Τριντό με παραδοσιακά μεταξωτά πουκάμισα της Καμπότζης

Η διπλωματία του στιλ: Μπάιντεν και Λαβρόφ με παραδοσιακά πουκάμισα

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε ένα γκρι πουκάμισο με κουμπιά και διαγώνιο μοτίβο για την εκδήλωση, με τον Λευκό Οίκο να δηλώνει ότι επρόκειτο για ένα παραδοσιακό ένδυμα της Καμπότζης. Και δεν ήταν ο μόνος: Κι άλλοι ηγέτες επέλεξαν παρόμοια πουκάμισα σε μια σειρά από διαφορετικά χρώματα, μεταξύ των οποίων ο Σεργκέι Λαβρόφ αλλά και ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

Και ο Σεργκέι Λαβρόφ επέλεξε παραδοσιακό ένδυμα της Καμπότζης
Και ο Σεργκέι Λαβρόφ επέλεξε παραδοσιακό ένδυμα της Καμπότζης

Η χειρονομία αυτή του Μπάιντεν προς τους καμποτζιανούς οικοδεσπότες του ήταν εύστοχη, δεδομένου ότι λίγες ώρες πιο πριν είχε κάνει λάθος αποκαλώντας τον πρωθυπουργό της Καμπότζης, πρωθυπουργός της Κολομβίας.

Τζο Μπάιντεν, Χουν Σεν και Αντόνιο Γκουτέρες
Τζο Μπάιντεν, Χουν Σεν και Αντόνιο Γκουτέρες

Άγριος αστακός και dumplings στο μενού

Όσο για το μενού στο γκαλά, περιελάμβανε μια σειρά από παραδοσιακά τοπικά πιάτα, όπως χοιρινή ωμοπλάτη, ένα «αρωματικό ντιπ με κάρυ», άγριο αστακό Mekong, dumplings στον ατμό και ρύζι. Υπήρχαν επίσης τρία επιδόρπια, μεταξύ των οποίων φρούτα μαγειρεμένα σε κρέμα καρύδας πάνω σε πλούσιο χυλό ρυζιού.

Οι καλεσμένοι στη δεξίωση παρακολούθησαν και παραδοσιακούς χορούς της Καμπότζης
Οι καλεσμένοι στη δεξίωση παρακολούθησαν και παραδοσιακούς χορούς της Καμπότζης

Πηγή