Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία

Την ευθύνη για την προ ημερών επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον της γαλλικής πρεσβείας στο κέντρο της Αθήνας και για του πυροβολισμούς με Καλάσνικοφ εναντίον της μεξικανικής πρεσβείας την τελευταία ημέρα του περασμένου Ιουλίου ανέλαβε η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα για ένα νέο διεθνές επαναστατικό κίνημα (ΟΕΑ) με ανάρτηση στην ιστοσελίδα Athens.indymedia.org.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως ο συντάκτης της προκήρυξης κάνει λάθος και στις δυο ημερομηνίες που παραθέτει καθώς η μεν επίθεση στην πρεσβεία του Μεξικού είχε πραγματοποιηθεί στις 31 Ιουλίου (και όχι 31η Αυγούστου) ενώ η επίθεση στην Γαλλική πρεσβεία έγινε στις 9 Νοέμβρη (και όχι στις Οκτώβρη)!

Επιπλέον, τα μέλη της οργάνωσης υπενθυμίζουν και την παρθενική τους εμφάνιση που έγινε με πυροβολισμούς στην πίσω πλευρά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στα Εξάρχεια όπου και πάλι είχαν επιτεθεί με ριπή από καλάσνικοφ.

«Τη Κυριακή 31 Αυγούστου λίγη ώρα πριν ξημερώσει πραγματοποιήσαμε μια ένοπλη παρέμβαση ενάντια στο μεξικάνικο κράτος πυροβολώντας το κτίριο της πρεσβείας του στην Αθήνα. Την Τετάρτη 9 Οκτώβρη  στις πέντε παρά τέταρτο πμ πραγματοποιήσαμε άλλη μια ένοπλη παρέμβαση, ενάντια στο γαλλικό κράτος ρίχνοντας μια χειροβομβίδα δίπλα στη σκοπιά της πρεσβείας του στην Αθήνα, απέναντι από τη βουλή. Ταυτόχρονα, αυτές οι δυο επιθετικές δράσεις της οργάνωσής μας, μαζί με τη πρώτη ένοπλη παρέμβαση στις 25 Μάη 2014 ενάντια στο ΠΑΣΟΚ,  αναιρώντας στη πράξη την ένοπλη κυριαρχία του ελληνικού κράτους εκφράζουν το πρόταγμα της κοινωνικής επανάστασης και της καταστροφής των εξουσιαστικών θεσμών εδώ και τώρα» αναφέρει ο συντάκτης της προκήρυξης και στη συνέχεια σε ένα κείμενο περίπου 4.500 λέξεων εξαπολύουν απειλές κατά πάντων ενώ καταλήγουν: «Το πρώτο άρθρο του δικού μας οικονομικού προγράμματος λέει: Θα καρφώσουμε στο σανίδι τους στυγνούς εκμεταλλευτές και τους ξετσίπωτους πολιτικάντηδες που εμφανίζονται σαν λαϊκοί σωτήρες».


Πηγή