Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας μετά τον καύσωνα

Πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησε η σημερινή, με τη θερμοκρασία σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα από τις προηγούμενες και τον άνεμο, αλλού ελαφρύ κι αλλού πιο ισχυρό, να δίνει μια ανάσα μετά τον ολιγοήμερο καύσωνα.

Η ανώτατη θερμοκρασία που αναμένεται σήμερα είναι στους 36 βαθμούς, στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Θερμοκρασία σε λογικά επίπεδα για την εποχή και σίγουρα πολύ κάτω σε σχέση με την εκτόξευση του υδράργυρου τις προηγούμενες ημέρες.

Στην Αττική η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει τους 35 και στη Θεσσαλονίκη τους 31.

Στη βόρεια χώρα προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανώς να είναι ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα.

Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.

Προειδοποίηση για πυρκαγιές

Οι ευεργετικοί, σε ό,τι αφορά τη δροσιά, άνεμοι, δημιουργούν ωστόσο σκηνικό που ευνοεί τις πυρκαγιές, και για τον λόγο αυτό η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για πολύ υψηλό κίνδυνο, ειδικά στις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Μεσσηνία, Λακωνία), Αττικής, Στερεάς Ελλάδος (Φωκίδα, Βοιωτία), Θεσσαλίας (Σποράδες), Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική) και Κρήτης (Χανιά).

Οι επόμενες ημέρες

Η ανάσα δροσιάς αναμένεται να διατηρηθεί έως και την Τετάρτη, με τη θερμοκρασία να διατηρείται περίπου στα ίδια επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ και εξασθένηση στα δυτικά αναμένεται την Τετάρτη.

Το θερμόμετρο θα πάρει και πάλι τον ανήφορο προς το τέλος της εβδομάδας, την Πέμπτη και κυρίως την Παρασκευή, που αναμένεται μικρή άνοδος.

Παρόμοιες καιρικές συνθήκες προβλέπονται και το Σάββατο με καιρό αίθριο, ανέμους από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και τη θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Όλες οι ειδήσεις για τον καιρό στο weather.gr

localStorage.clear();


Πηγή