Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Ιταλία: Από την 1η Μαρτίου χορηγείται η τέταρτη δόση εμβολίου στις ευπαθείς ομάδες -Στα 24.408 τα κρούσματα

Από την 1η Μαρτίου ξεκινά η χορήγηση της 4ης δόσης στις ευπαθείς ομάδες της Ιταλίας, όπως ανακοίνωσε ο στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο.

«Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας. Είναι εύκολο να μετατραπεί, κανείς, σε τζίτζικα, αλλά πρέπει -συμβολικά- να γεμίσουμε τις αποθήκες με σιτηρά, για τότε που οι καιροί θα δυσκολέψουν. Ελπίζουμε να μη συμβεί τίποτα το αρνητικό, αλλά είναι απόλυτα αναγκαίο να κρατήσουμε κάποια πολύτιμα διδάγματα από την περίοδο αυτή», πρόσθεσε ο Φιλιουόλο.

Παράλληλα, ο στρατηγός πρόσθεσε ότι στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα φτάσει στην Ιταλία το εμβόλιο Novavax. Πρόκειται να διατεθούν περίπου ένα εκατομμύριο δόσεις σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Εντός του Μαρτίου πρόκειται να παραδοθούν στην Ιταλία άλλα δύο εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου.

Ο ειδικός επίτροπος για την αντιμετώπιση της πανδημίας υπογράμμισε ότι το 89% των κατοίκων της χώρας έχει λάβει δύο δόσεις των σκευασμάτων κατά του κορονοϊού και ότι αν προσθέσουμε τους θεραπευμένους και όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση, το ποσοστό ξεπερνά το 94%.

Στην Ιταλία σήμερα τα κρούσματα κορονοϊού είναι 24.408, με 201 θανάτους.


Πηγή