Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ιταλία: Η ξηρασία «έφερε» στο φως βόμβα 450 κιλών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Μία βόμβα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου βάρους 450 κιλών εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη στη βόρεια Ιταλία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, η αμερικανική βόμβα βρέθηκε όταν υποχώρησε η στάθμη των υδάτων του ποταμού Πάδου λόγω της ξηρασίας. Έπρεπε να περάσουν 78 χρόνια για να εκραγεί αυτή η βόμβα των 450 κιλών.

Η βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αποκαλύφθηκε όταν υποχώρησαν τα νερά του ποταμού Πάδου. Ανακαλύφθηκε στις 25 Ιουλίου στην όχθη του Πάδου κοντά στο Μπόργκο Βιρτζίλιο, ένα χωριό του ιταλικού βορρά.

Η βόμβα βρέθηκε από ψαράδες

Η βόμβα βρέθηκε από ψαράδες στην όχθη του ποταμού Πάδου λόγω της πτώσης της στάθμης του νερού που προκλήθηκε από την ξηρασία. Η Ιταλία βιώνει παρατεταμένο καύσωνα και καταγράφει θερμοκρασίες ρεκόρ ενώ η φετινή ξηρασία θεωρείται η χειρότερη εδώ και 70 χρόνια.

Η εξουδετέρωση της βόμβας δεν ήταν απλή υπόθεση. Για να δουλέψουν οι πυροτεχνουργοί του στρατού πρώτα έπρεπε να εκκενωθεί το χωριό που αριθμεί 3.000 κατοίκους.

Παράλληλα, έκλεισε ο εναέριος χώρος της περιοχής, σταμάτησε η ναυσιπλοΐα κατά μήκος αυτού του τμήματος της πλωτής οδού, έκλεισε μια κοντινή σιδηροδρομική γραμμή όπως και ένας αυτοκινητόδρομος.

Οι μηχανικοί αφαίρεσαν την ασφάλεια από την αμερικανική βόμβα που περιείχε 240 κιλά εκρηκτικών. Μεταφέρθηκε σε λατομείο όπου και καταστράφηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.

Δείτε το βίντεο με την βόμβα στην Ιταλία:


Πηγή