Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Καιρός: Μίνι καύσωνας με μπόρες καθώς πηγαίνουμε στις κάλπες -Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

Καλοκαιρινές θα είναι κατά κύριο λόγο οι συνθήκες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ωστόσο το σκηνικό θα «σπάσουν» τοπικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το Σάββατο 24 Ιουνίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις βραδινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ.

Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

EMY: Ο καιρός ανά περιοχή κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 24/6/23

Αττική

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

  • Καιρός: Στη Θράκη γενικά αίθριος. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στη δυτική Μακεδονία αρχικά αίθριος και από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα από ανατολικές διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και θα εξασθενήσουν.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 και τοπικά στα ηπειρωτικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, ενώ στη Θεσσαλία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

  • Καιρός: Αίθριος.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

  • Καιρός: Αίθριος.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μeteo: Οι περιοχές που θα έχουν φαινόμενα κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 24/6/23

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Σάββατο 24 Ιουνίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες, κατά κύριο λόγο στα ορεινά καθώς και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου των δυτικών και βορείων ηπειρωτικών. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στα δυτικά και βορειοδυτικά.

Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 29°C, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 18 έως 34°C, στη Θεσσαλία από 20 έως 35°C, στην Ήπειρο από 20 έως 33°C, στη Στερεά από 17 έως 35°C, στην Πελοπόννησο από 19 έως 34°C, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 32°C, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 35°C, στις Κυκλάδες από 20 έως 32°C, στα Δωδεκάνησα από 18 έως 31°C και στην Κρήτη από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα πρόσκαιρα 2 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα οπότε υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων, τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αρναούτογλου: Ανεβασμένη θερμοκρασία και τοπικές καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Πιο έντονη θα είναι η ζέστη το Σαββατοκύριακο, κάτι που θα ισχύσει και με την αστάθεια του καιρού από το βράδυ του Σαββάτου 24 Ιουνίου σε αρκετές περιοχές της βόρειας Ελλάδας σύμφωνα με όσα ανέφερε στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ηλιοφάνεια προβλέπεται σε ολόκληρη τη χώρα το πρωί του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της ημέρας όμως και προς το απόγευμα αναμένονται μπόρες και καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνισή τους αρχικά στα ορεινά.

Τις βραδινές ώρες μπόρες και καταιγίδες θα επηρεάσουν τη Μακεδονία και αρκετές περιοχές της Θεσσαλίας, οι οποίες ενδέχεται να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους ή και κάποια χαλαζόπτωση.

Οι άνεμοι γενικά εξασθενημένοι στα 3 με 5 Μποφόρ, με εξαίρεση τις περιοχές της βόρειας Ελλάδας που θα επηρεαστούν από τα καιρικά φαινόμενα, εκεί όπου ενδέχεται πρόσκαιρα να ενισχυθούν πολύ έντονα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα αγγίξει τοπικά μέχρι και τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται από το πρωί λιακάδα, η οποία θα διατηρηθεί κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας με πρόσκαιρες συννεφιές κυρίως στους ορεινούς όγκους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και την κεντρική Μακεδονία το Σάββατο θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και τοπική συννεφιά, κυρίως στα δυτικά. Τις βραδινές ώρες θα υπάρξει επιδείνωση του καιρού με μπόρες, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 25 Ιουνίου, ημέρα των εκλογών, αναμένονται κάποιες μπόρες και καταιγίδες μεταξύ μεσημβρινών και απογευματινών ωρών στη Μακεδονία, ίσως και στα βορειότερα τμήματα της Αττικής. Αρκετή ηλιοφάνεια θα επικρατεί στην υπόλοιπη χώρα.

Ο καιρός μέχρι και την Τετάρτη 28/6/23

Η ΕΜΥ δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα της και την πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη 28 Ιουνίου. Συγκεκριμένα προβλέπει…

Πρόγνωση για την Κυριακή 25/6/23

  • Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια. Θα φθάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 33 με 34, τοπικά στα νότια ηπειρωτικά τους 35 και στο Αιγαίο τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για τη Δευτέρα 26/6/23

  • Στα βόρεια από τις πρωινές ώρες και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα περιοριστούν τις βραδινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 Μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πρόγνωση για την Τρίτη 27/6/23

  • Στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πιθανώς τοπικά έως 7 Μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Πρόγνωση για την Τετάρτη 28/6/23

  • Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πηγή