Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Κεραμέως: Ανέβηκε στην 6η θέση του ΟΟΣΑ το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα για την ανταπόκρισή του στην πανδημία | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξαιρετική κρίνεται η επίδοση του εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά την ανταπόκρισή του στην πανδημία.

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία του ΟΟΣΑ τα οποία δημοσιοποίησε σε ανάρτησή της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. «Προτεραιότητά μας από την αρχή της κρίσης της πανδημίας ήταν να μη χαθούν ώρες διδασκαλίας. Να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία, παρά τις αντίξοες συνθήκες, να διατηρηθεί στενή η επαφή μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών με τους εκπαιδευτικούς τους» αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή της και προσθέτει:

«Έρευνα του Bertelsmann Stiftung σε χώρες ΟΟΣΑ (OECD) δείχνει ότι όταν αναλάβαμε την ηγεσία το 2019, η ετοιμότητα της χώρας μας για να αντιμετωπίσει την πανδημία στην εκπαίδευση ήταν από τις χαμηλότερες σε χώρες του ΟΟΣΑ, στην 22η θέση. Εν συνεχεία όμως η χώρα μας έκανε ένα μεγάλο άλμα και ανέβηκε στην 6η θέση στην ανταπόκριση του εκπαιδευτικού συστήματος στην πανδημία. Αυτό το αποτέλεσμα πιστώνεται στους εκπαιδευτικούς μας, στους μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές μας και στις οικογένειές τους, πιστώνεται στην εκπαιδευτική μας κοινότητα»

Η ανάρτηση της υπουργού Παιδείας:


Πηγή