Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Συναγερμός στις φυλακές Διαβατών: Κρατούμενοι και σωφρονιστικοί με κορoνοϊό

Κρατούμενοι και σωφρονιστικοί με κορoνοϊό – Newsbeast


Ο κορονοϊός εξαπλώνεται στις φυλακές Διαβατών. Συνολικά 15 κρατούμενοι και 6 σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, μέχρι σήμερα, στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης ενώ ο ΕΟΔΥ φέρεται πως δεν ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα για τη διενέργεια μαζικών διαγνωστικών εξετάσεων.

Μετά την διαπίστωση των κρουσμάτων, οι παραπάνω κρατούμενοι μεταφέρθηκαν σε εφημερεύοντα δημόσια νοσοκομεία ενώ  σήμερα παραμένουν σε ειδικούς χώρους- κελιά που χρησιμοποιούνται ως αναρρωτήρια. Σε καραντίνα τέθηκαν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλου που νοσούν ενώ ο ένας από αυτούς νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με πνευμονία.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, πριν την επιβολή του lockdown, η διοίκηση και η Ένωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης  ζήτησαν να γίνουν τεστ σε όλο το προσωπικό και στους κρατούμενους και  απολύμανση των χώρων αλλά φέρεται ότι δεν εισακούστηκαν  από τον ΕΟΔΥ. Το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε μόλις εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα σε τέσσερις σωφρονιστικούς  υπαλλήλους, όπως έγραψε το GRTimes.


Πηγή