Πέμπτη , 2 Μάιος 2024

Κυριακή του Πάσχα: Με τι καιρό θα γίνει το σούβλισμα του οβελία, πού θα έχει βροχές -Οι 6 ζώνες [χάρτες]

Η Κυριακή του Πάσχα, η ημέρα που όλοι περίμεναν, έφτασε. Όμως σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε μεγάλο τμήμα της χώρας.

Πιο αναλυτικά, σε όλη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές. Συμφωνα με το meteo διαστήματα ηλιοφάνειας θα υπάρχουν έως το μεσημέρι κυρίως στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο.

Πού προβλέπει βροχές και καταιγίδες το meteo -Οι 6 ζώνες

Από το πρωί βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο και στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τη Θεσσαλία καθώς και τα υπόλοιπα τμήματα της Στερεάς και Πελοποννήσου ενώ παράλληλα θα εξασθενήσουν σημαντικά στη Θράκη και στην Ανατολική Μακεδονία.

Το Άγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα με την ειδική πτήση -Υποδοχή με τιμές στο «Ελ. Βενιζέλος» [βίντεο]

Πάσχα: Πώς εξοπλιζόμαστε για το σούβλισμα του οβελία με ξύλα και εργαλεία -Τα μυστικά της επιτυχίας

O καιρός την Κυριακή του Πάσχα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Σε ό,τι αφορά την Αττική, σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα του meteo, δεν αναμένονται φαινόμενα ενώ στον νόμο Θεσσαλονίκης βροχές θα εκδηλωθούν από το πρωί έως και το απόγευμα. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Μeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Οι χάρτες με την εξέλιξη του καιρού την Κυριακή του Πάσχα

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται ανά τρίωρο από το πρωί έως το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, 16/04 συμφωνα με το meteo:

Ο υετός που αναμένεται ανά τρίωρο από το πρωί έως το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα
Ο υετός που αναμένεται ανά τρίωρο από το πρωί έως το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα

Νότιοι άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη, έως 6-7 μποφόρ στο Ιόνιο και έως 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15-18 oC στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο και τους 18-22 oC στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.


Πηγή