Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Κόλλια-Τσαρουχά: Η Ελλάδα απαντά με όρους δημοκρατίας σε κάθε πρόκληση

«Η Ελλάδα απαντά με όρους δημοκρατίας σε οποιαδήποτε πρόκληση», τόνισε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία περιόδευσε στο Νομό Ροδόπης.

«Με την επίσκεψή μου εδώ, θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά, ότι το υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης βρίσκεται κοντά σε όλους τους Έλληνες των ακριτικών περιοχών μας, ανεξαρτήτως δόγματος και θρησκευτικών πεποιθήσεων. Η Θράκη έχει μεγάλες δυνατότητες και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της. Προστατεύουμε τους Έλληνες πολίτες που ζουν σ’ αυτήν, αναγνωρίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Στην ελληνική επικράτεια τηρούμε και προστατεύουμε τους νόμους υπηρετώντας τις υποχρεώσεις μας. Η Ελλάδα απαντά με όρους δημοκρατίας σε οποιαδήποτε πρόκληση», δήλωσε η υφυπουργός.

Στο πλαίσιο της περιοδείας της συναντήθηκε διαδοχικά με τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμονα και με τον μουφτή Κομοτηνής, Μέτσο Τζεμαλή, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το ιεροσπουδαστήριο Χαϊριγιέ. Ακολούθως επισκέφθηκε το 12ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής, όπου το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών αποτελείται από παιδιά Ρομά και μετέβη στην Άρατο Ροδόπης, όπου επισκέφτηκε την οικογένεια του νεαρού Χουσεΐν Νταγιτσίκ, που σκοτώθηκε τον περασμένο Ιούλιο στο τρομοκρατικό χτύπημα στο Μόναχο, προσπαθώντας να προστατεύσει την αδερφή του, και εξέφρασε τα συλλυπητήριά της προς τα μέλη της οικογένειας του.


Πηγή