Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Κόντρα Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με το υπουργείο Μετανάστευσης για τα ιατρεία έξω από τα ΚΥΤ

Κόντρα Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με το υπουργείο Μετανάστευσης για τα ιατρεία έξω από τα ΚΥΤ

Ευθύνες στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου επιρρίπτει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, για το κλείσιμο των εξωτερικών ιατρείων έξω από τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης των νησιών.

Το θέμα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έφερε στο φως με σημερινό ρεπορτάζ η ιστοσελίδα «Στο Νησί», στο οποίο ο περιφερειάρχης Β.Αιγαίου με δηλώσεις του, κάνει λόγο για έλλειψη χρηματοδότησης και αδιαφορία των αρμόδιων υπουργείων.

Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, εξηγούν ότι με επιστολή στις 27 Μαΐου προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το υπουργείο προσφέρθηκε να αναλάβει τη χρηματοδότηση των εξωτερικών ιατρείων σε νησιά, όπου λειτουργούν κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, με σκοπό τη συνέχιση λειτουργίας τους για όσο χρονικό διάστημα υφίστανται οι έκτακτες ανάγκες δημοσίας υγείας.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, για το σκοπό αυτό «θα αξιοποιείτο η έκτακτη επιχορήγηση των δήμων με τους οποίους η Περιφέρεια δύναται να συμπράξει» και διευκρινίζουν ότι η κείμενη νομοθεσία επιτρέπει την χρηματοδότηση μόνο προς δήμους, για δράσεις που σχετίζονται με την μεταναστευτική κρίση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πηγές του υπουργείου, «δεν υπήρξε ανταπόκριση της Περιφέρειας« στην πρωτοβουλία αυτή.


Πηγή