Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Λαβρόφ: Απαράδεκτη η δήλωση Σολτς περί γελοίων ισχυρισμών Πούτιν

Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Λαβρόφ χαρακτήρισε πριν από λίγο «απαράδεκτη» τη δήλωση του Σολτς, για το θέμα της γενοκτονίας στο Ντονμπάς.

Η δήλωση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς είναι απαράδεκτη. «Δεν είναι δουλειά των Γερμανών ηγετών να αστειεύονται για θέματα γενοκτονίας», ανέφερε ο κ. Λαβρόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι τεταμένη μετά και τις δηλώσεις του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σολτς, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρθηκε περί «γελοίων» ισχυρισμών του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για γενοκτονία στην περιοχή του Ντονμπάς.

Ο Όλαφ Σολτς τόνισε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας οδηγούν σε γενοκτονία την περιοχή του Ντονμπάς

«Του είπα ότι εκεί έπρεπε να σταματήσει μια γενοκτονία και ότι οι λαοί της περιοχής θέλουν να ενταχθούν στην ΕΕ, αλλά και ότι θα ήταν γελοίο να ισχυριστεί κανείς ότι υπάρχει ζήτημα γενοκτονίας στην περιοχή του Ντονμπάς», τόνισε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Νωρίτερα σήμερα ο κ. Σολτς, μιλώντας στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, δήλωσε ότι πάντα τονίζει στον Πρόεδρο Πούτιν ότι ούτε η ΕΕ ούτε το ΝΑΤΟ είναι επιθετικές συμμαχίες. «Εκείνος φέρνει ως αντεπιχείρημα την περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, αλλά του εξηγώ ότι εκεί έπρεπε να σταματήσει μια γενοκτονία. Είναι γελοίο να ισχυρίζεται κανείς ότι στο Ντονμπάς γίνεται γενοκτονία», ανέφερε ο καγκελάριος.


Πηγή