Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Μήνυμα Γκάγκα για την πανδημία: Πιστεύω θα φύγει σύντομα αλλά μάσκες πρέπει να φοράμε

«Η πανδημία πιστεύω ότι θα φύγει σύντομα, αλλά πρέπει να προσέχουμε», είναι το μήνυμα που στέλνει η Μίνα Γκάγκα.

Αισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας, αλλά ταυτόχρονα και επαγρύπνηση σε ό,τι αφορά τα δεδομένα που προκύπτουν καθημερινά, εξέφρασε από την Ανατολική Κρήτη και πιο συγκεκριμένα το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Γκάγκα: «Τα πράγματα είναι ρευστά, αν χρειαστεί θα πάρουμε κι άλλα μέτρα»

Η κ. Γκάγκα είπε ότι ελπίζει πως θα δούμε μια σταθεροποίηση και σιγά σιγά μια μείωση. «Αυτό πιστεύουμε όλοι. Αλλά τα πράγματα είναι ρευστά και αυτό το έχουμε δει τα τελευταία δύο χρόνια με την πανδημία και έχουμε το νου μας αν χρειαστεί να πάρουμε κι άλλα μέτρα. Ελπίζω να μη χρειαστεί» δήλωσε η κ. Γκάγκα που αναφέρθηκε στις περιοχές που εμφανίζουν αυξημένα κρούσματα, όπως η Κρήτη, οι οποίες όμως, όπως τόνισε, «πουθενά δεν είμαστε κοντά στα μεγάλα κύματα που περάσαμε. Άρα είμαστε σαφώς σε παρακολούθηση, έχουμε το νου μας, αλλά προς το παρόν δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι άλλο».

Ανησυχία Γκάγκα: Δεν αποκλείεται να επαναμολυνθούμε με την Όμικρον 2 -Αν χρειαστεί, θα ξαναμπούν περιορισμοί

Γκάγκα: Γιατί έχουμε πολλά κρούσματα σε εμβολιασμένους -Τι είπε για την 4η δόση εμβολίου

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε ότι το ζήτημα είναι να προσέχουμε. «Ναι η πανδημία θα φύγει και πιστεύω ότι θα φύγει σύντομα, αλλά μάσκες πρέπει να φοράμε, οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα υγείας πρέπει να προσέχουν, άρα πάμε προς μια κανονικότητα στη ζωή μας αλλά με μέτρο».

Η κ. Γκάγκα ξεναγήθηκε στο νοσοκομείο και έμεινε ευχαριστημένη από τις υποδομές και εξέφρασε την πρόθεση στήριξής του. Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις νέου προσωπικού, ανέφερε ότι οι προκηρύξεις, αρχικά για νοσηλευτικό και αμέσως μετά για ιατρικό και λοιπό προσωπικό, θα αρχίσουν να αναρτώνται από τον επόμενο μήνα.

Σε Ιεράπετρα και Σητεία η Μίνα Γκάγκα το Σάββατο

Η κ. Γκάγκα επισκέφθηκε και το Νοσοκομείο Νεάπολης, ενώ το Σάββατο, θα επισκεφθεί τα Νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας.

Νωρίτερα, η Μίνα Γκάγκα βρέθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Ιδρύματος, παρουσία και της διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένας Μπορμπουδάκη. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ξεναγήθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στη νέα Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας του νοσοκομείου αλλά και στο τμήμα Αγγειογραφίας, το οποίο θα φιλοξενήσει το τμήμα της επεμβατικής νευροαγγειογραφίας.


Πηγή