Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Μακελειό σε ποτοποιία στο Μιλγουόκι

Μακελειό σε ποτοποιία στο Μιλγουόκι

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά ενόπλου, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι επίσης νεκρός, στο εργοστάσιο ποτοποιίας στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Journal Sentinel του Μιλγουόκι.

Η αστυνομία του Μιλγουόκι, της μεγαλύτερης πόλης της πολιτείας Ουισκόνσιν, όπου εκτυλίχθηκε η σφαγή, ανέφερε μέσω Twitter ότι επενέβη έπειτα από ένα «σοβαρό επεισόδιο» και παρότρυνε τους πολίτες να αποφεύγουν την τοποθεσία όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της εταιρείας Molson Coors.

Οι αρχές δεν δημοσιοποίησαν κάποιον απολογισμό μέχρι στιγμής.

Ο δήμαρχος του Μιλγουόκι, ο Τομ Μπάρετ, περιορίστηκε να πει ότι «υπάρχουν πολλοί νεκροί, πιστεύω ανάμεσά τους είναι και ο δράστης».

Η επίθεση διαπράχθηκε στην έδρα της Molson Coors, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό WISN 12 και το παράρτημα του Fox News στο Μιλγουόκι. Η εταιρεία βρίσκεται εν μέσω αναδιάρθρωσης και ο δράστης, ο οποίος απολύθηκε χθες Τετάρτη, φόραγε φόρμα εργασίας της εταιρείας, σύμφωνα με το Fox 6.

Η Μόλσον Κουρς συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες ποτοποιίες του κόσμου.

Δεκάδες ασθενοφόρα και περιπολικά και ισχυρή δύναμη βαριά οπλισμένων αστυνομικών έσπευσαν στο εργοστάσιο, δείχνουν πλάνα που μεταδόθηκαν από τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Πολλά σχολεία γύρω από τον χώρο του εργοστασίου, στον οποίο βρίσκονται τόσο διοικητικές υπηρεσίες όσο και χώροι παραγωγής μπίρας και άλλων ποτών, έκλεισαν τις πόρτες τους, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο που ενεργοποιείται σε περιπτώσεις επιθέσεων με τη χρήση πυροβόλων όπλων.

«Ο βρεφονηπιακός σταθμός τέθηκε σε κατάσταση αποκλεισμού στις 14:20. Δεν ακούσαμε τίποτα, αλλά βλέπουμε δύο αυτοκίνητα της αστυνομίας από το παράθυρο», είπε η Μπρι Τάουνσεντ, εκπαιδευτικός σε σχολικό ίδρυμα κοντά στην ποτοποιία, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Κατά τη Journal Sentinel, το εργοστάσιο παραμένει αποκλεισμένο και δεν έχει επιτραπεί από την αστυνομία στους εργαζόμενους να αποχωρήσουν, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα, αν και δεν θεωρείται πως εξακολουθεί να υπάρχει απειλή. Στον χώρο αναπτύχθηκαν πράκτορες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) και πυροτεχνουργοί του BATF.


Πηγή