Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Με τι καιρό θα κάνουμε Πρωτομαγιά: Πού θα κάνουν την εμφάνισή τους λασποβροχές

Άστατος θα είναι ο καιρός τόσο την Πρωτομαγιά όσο και τη Δευτέρα (2/5) σύμφωνα με τις προγνώσεις του καιρού.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Κυριακή, Πρωτομαγιά, κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, με τη θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Μάλιστα, σε κάποιες περιοχές θα κάνουν την εμφάνισή τους και λασποβροχές.

Επίσης, τη Δευτέρα δεν θα έχει πολύ διαφορετικό το σκηνικό, καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Μάλιστα, τόσο την Κυριακή 1η Μαΐου όσο και τη 2η ημέρα του μήνα, οι συγκεντρώσεις σκόνης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα είναι σχετικά αυξημένες.

Καιρός: Τριήμερο με συννεφιά και βροχές -Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Meteo: Πρωτομαγιά με λασποβροχές -Άστατος ο καιρός του τριημέρου

Ο καιρός της Πρωτομαγιάς ανά περιοχή της Ελλάδας

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για την πρωτομαγιά στη βορειοδυτική ηπειρωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα εμφανιστούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες από τα δυτικά βαθμιαία θα αυξηθούν και στη δυτική και νότια χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια όπου η μέγιστη θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοι 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

  • Καιρός: Στη Μακεδονία παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5, με ενίσχυση το βράδυ τοπικά έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και πιθανώς στη δυτική Στερεά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς βροχές που από το βράδυ στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο θα ενταθούν.
  • Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στη Θεσσαλία. Στην ανατολική Πελοπόννησο το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που από το βράδυ θα αυξηθούν.
  • Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοι 4 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Meteo: Αυξημένες κατά τόπους συγκεντρώσεις σκόνης και λασποβροχές -Πού θα πέσουν

Από την πλευρά του, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr, προβλέπει για την Κυριακή 1 Μαΐου αραιές νεφώσεις, που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες, ενώ τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές ηπειρωτικές περιοχές και προς το βράδυ στα νησιά του Νοτίου Ιονίου.

Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στη χώρα, με εξαίρεση τα βόρεια, θα είναι σχετικά αυξημένες και κατά τόπους θα εκδηλωθούν λασποβροχές.

Η θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 23, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο από 11 έως 24, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 10 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 23, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 13 έως 22, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 25, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 14 έως 22 και στην Κρήτη από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα 3 έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός μέχρι και την Παρασκευή 6/5/22

Σύμφωνα με την πρόβλεψη 3-7 ημερών της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τη Δευτέρα 2 Μαΐου, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού θα υπάρξει από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φθάσει στα κεντρικά και βόρεια τους 16 με 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη 3 Μαΐου, στα βόρεια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη 4 Μαΐου, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους αυξημένες και, κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Πέμπτη 5 Μαΐου, στις νησιωτικές περιοχές θα υπάρχει γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο.

Τέλος, την Παρασκευή 6 Μαΐου, γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους που βαθμιαία στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν αναμένεται να είναι ο καιρός.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Πηγή