Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Πρωτομαγιά: Πού θα γίνουν και ποιες ώρες οι απεργιακές συγκεντρώσεις -Επίκεντρο το κέντρο της Αθήνας

Με απεργία και συγκεντρώσεις θα συμμετέχουν εργαζόμενοι, συνδικάτα και φορείς στις κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Υπενθυμίζεται ότι η αργία έχει μεταφερθεί για τη Δευτέρα 2 Μαΐου. Ωστόσο, οι πορείες και οι συγκεντρώσεις στις οποίες θα συμμετάσχουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά την Πρωτομαγιά, που φέτος πέφτει Κυριακή.

Φέτος, εκτός από τις διεκδικήσεις για καλύτερους όρους δουλειάς και συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης από την ακρίβεια, οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν και εναντίον του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος συνεχίζεται από τις 28 Φεβρουαρίου, όταν και επιχείρησε την εισβολή η Ρωσία.

Σημειώνεται ότι, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να έχουν λάβει τα μέτρα τους, καθώς η πλειοψηφία των μέσων μαζικής μεταφοράς θα τραβήξουν χειρόφρενο. Μόνο τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ στην πρωτεύουσα θα λειτουργούν και όχι όλες τις ώρες, καθώς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας.

Πρωτομαγιά: Απεργία και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα την Κυριακή

Πρωτομαγιά: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη -Ποια τραβούν χειρόφρενο

Εργατική Πρωτομαγιά: Πού και ποιες ώρες θα γίνουν οι συγκεντρώσεις

Στην Αθήνα η ΓΣΕΕ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11το πρωί και -μεταξύ άλλων- αναφέρει πως: «Την 1η Μάη, ενώνουμε τη φωνή της εργατικής τάξης στην Ελλάδα για την αποκατάσταση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής προόδου και της δικαιοσύνης στην Ουκρανία». Η Συνομοσπονδία απαιτεί «μέτρα στήριξης των εργαζομένων στη χώρα μας. Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους ,κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών».

Επίσης, η ΑΔΕΔΥ «καλεί στη συγκέντρωση των συνδικάτων (ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ) την Κυριακή, 1η του Μάη 2022, ώρα 11:00πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή».

Το κάλεσμα από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας είναι για την πλατεία Κλαυθμώνος και «απευθύνει αγωνιστικό προσκλητήριο στους εργαζομένους της Αθήνας, στους νέους και νέες, στους άνεργους και συνταξιούχους, καλώντας τους να συμμετάσχουν στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση. Την ιστορική αυτή μέρα ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στις αδικίες, στις κοινωνικές διακρίσεις».

Το ΠΑΜΕ, που παραδοσιακά συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο, καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα στις 10:30 στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, στον Πειραιά στις 11:00 στο Πασαλιμάνι. Επίσης, συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πάνω από 70 πόλεις από εργατικά κέντρα, σωματεία και ομοσπονδίες.

Επίσης στην Αθήνα, στις 11 το πρωί στα Προπύλαια, καλούν σε συγκέντρωση πρωτοβάθμια σωματεία και κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα καλεί και το ΜΕΡΑ25.

Στον Πειραιά οι ναυτεργατικές οργανώσεις απευθύνουν κάλεσε στους ναυτεργάτες, «να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία της 1ης Μάη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, να δώσουν δυναμικό παρών στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στον Πειραιά, στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, στο Πασαλιμάνι, στις 11 π.μ.».

Ανάλογα καλέσματα υπάρχουν τόσο για τη Θεσσαλονίκη, όσο και σε πολλές πόλεις της χώρας, με αποφάσεις εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματείων.


Πηγή