Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Νέα πρόκληση Ακάρ: «Ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα σαμποτάρουν το έργο μας και τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Μιλώντας σε δεξίωση για την 39η επέτειο από την ίδρυση του ψευδοκράτους στην Κύπρο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας εκτόξευσε ξανά πυρά προς την Ελλάδα.

«Όλοι πρέπει να καταλάβουν, να δουν και να αναγνωρίσουν ότι η ειρήνη και η ηρεμία υπάρχουν στο νησί από το 1974, όταν πραγματοποιήθηκε η Ειρηνευτική Επιχείρηση για την Κύπρο», είπε ο Ακάρ, αναφερόμενος στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, σύμφωνα με την Daily Sabah.

Ακάρ: «Ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα σαμποτάρουν και καταστρέφουν το έργο μας και τις ειρηνευτικές μας πρωτοβουλίες»

Ο Ακάρ, όμως σε ακόμη μια προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας επιχείρησε να κατηγορήσει την Ελλάδα ως παράγοντα διατάραξης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο, Anadolu, ο Ακάρ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας με ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους, αλλά από την άλλη πλευρά, όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθούν τετελεσμένα γεγονότα, ούτε να παραβιαστούν τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας ούτε τα δικά μας δικαιώματα. Το να λέμε “ειρήνη” δεν είναι αδυναμία και το να λέμε “θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας” δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση απειλή».

Δηλώνοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει πολύ καλά κατανοητό, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας συνέχισε ως εξής:

«Ωστόσο, δυστυχώς, ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα σαμποτάρουν και καταστρέφουν το έργο μας και τις ειρηνευτικές μας πρωτοβουλίες, θυσιάζοντας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των δύο χωρών στις δικές τους εσωτερικές συγκρούσεις».

Πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα, οι πολιτικοί αυτοί θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ευημερία του ίδιου του λαού τους. Συνεχίζουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να διαταράξουν την ειρήνη και τη σταθερότητα μεταξύ των δύο χωρών με την ακατανόητη αγάπη τους για τους εξοπλισμούς. Πάντα λέγαμε ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου, αλλά δεν θα παραβιάσουμε τα δικαιώματα και τους νόμους μας».

Hurriyet: «Προκλητικός ο Μητσοτάκης»

Ο φιλοκυβερνητικός τουρκικός τύπος συνεχίζει αδιάκοπα να αναπαράγει την προπαγάνδα του Ερντογάν και μάλιστα με ευθεία επίθεση στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με τίτλο: « Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεπέρασε τα όρια… Σκανδαλώδης δήλωση Μητσοτάκη για την Τουρκία», η τουρκική Hurriyet, αναφέρεται σε δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι «η Ελλάδα δεν θα δεχθεί τετελεσμένο από την Τουρκία».

Το τουρκικό μέσο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στοχοποιούσε συνεχώς την Τουρκία με τις σκανδαλώδεις δηλώσεις του τις τελευταίες ημέρες, έβαλε για άλλη μια φορά στο στόχαστρο την Άγκυρα».


Πηγή