Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

«Βόμβα» στη Formula 1: Παραιτήθηκε ο Mattia Binotto της Ferrari, τι γράφει στην επιστολή του

H έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών επιβεβαιώθηκε, ο team principal της Ferrari Mattia Binotto στη Formula 1 αποχωρεί.

Η Ferrari ανακοίνωσε επισήμως ότι ο Mattia Binotto θα αποχωρήσει από τη θέση του επικεφαλής της ομάδας της Ferrari στη Formula 1 στο τέλος του έτους.

Η επίσημη ανακοίνωση έρχεται μετά από εβδομάδες σχετικών εικασιών, καθώς, παρότι η ομάδα τερμάτισε δεύτερη και στα δύο πρωταθλήματα της Formula 1, κατασκευαστών και οδηγών, θεωρείται ότι έχασε το φετινό μομέντουμ για να κερδίσει και τα δύο πρωταθλήματα, ή έστω το ένα από τα δύο κυρίως λόγω -ανεκδιήγητης- στρατηγικής και λαθών των οδηγών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά τα λάθη των οδηγών, τα αδιανόητα λάθη στη στρατηγική κατά τη διάρκεια της σεζόν ήταν εκείνα που χτύπησαν περισσότερο και είχαν σαν συνέπεια να κάνουν την ομάδα, ή καλύτερα την ηγεσία της ομάδας στρατηγικής της Ferrari περίγελο.

Τα λάθη χρεώνονταν από το πρώτο έως το τελευταίο στον Binotto, ενώ όπως έγραφαν τα ιταλικά ΜΜΕ τις προηγούμενες ημέρες ο Ιταλός team principal είχε χάσει την εμπιστοσύνη τόσο του αφεντικού της Ferrari όσο και του Νο 1 οδηγού της ομάδας Charles Leclerc. Ο Leclerc έκανε λάθη, αλλά ήταν εκείνος που πλήρωσε περισσότερο τα λάθη στρατηγικής της ομάδας. Και ήταν ο ίδιος που πρωταγωνίστησε στα περιστατικά στο Silverstone και στη Monza με τον Βinotto. Το σηκωμένο δάχτυλο του Binotto προς τον Leclerc στο Silverstone, όταν προφανώς τού ζητούσε να μην εκραγεί δημοσίως για όσα είχαν προηγηθεί, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους οπαδούς της Scuderia. Και φυσικά δεν ήταν μόνο αυτά τα περιστατικά που έκαναν έξαλλους οδηγούς και οπαδούς στη Ferrari. Ηταν πολλά, εξού και η σημερινή εξέλιξη.

Ο Binotto αποχωρεί μετά από 28 χρόνια στη Scuderia

Ο Binotto, ο οποίος αρχικά εντάχθηκε στη Ferrari ως μηχανικός κινητήρων το 1995, ανέλαβε τον σημερινό του ρόλο πριν το πρωτάθλημα του 2019.

«Με τη λύπη που αυτό συνεπάγεται, αποφάσισα να ολοκληρώσω τη συνεργασία μου με τη Ferrari», δήλωσε από την πλευρά του ο Binotto.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αποχωρώ από μια εταιρεία που αγαπώ, στην οποία ανήκω εδώ και 28 χρόνια, με την ηρεμία που πηγάζει από την πεποίθηση ότι κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων που είχαν τεθεί.

Αφήνω μια ενωμένη και αναπτυσσόμενη ομάδα. Μια ισχυρή ομάδα, έτοιμη, είμαι σίγουρος, να επιτύχει τους υψηλότερους στόχους, στην οποία εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον. Νομίζω ότι είναι σωστό να κάνω αυτό το βήμα αυτή τη στιγμή, όσο δύσκολη και αν ήταν αυτή η απόφαση για μένα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της Gestione Sportiva που μοιράστηκαν μαζί μου αυτό το ταξίδι, που αποτελείται από δυσκολίες αλλά και από μεγάλη ικανοποίηση».

Τι λέει η Ferrari

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Benedetto Vigna, πρόσθεσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Mattia για τις πολλές και σπουδαίες συνεισφορές του κατά τη διάρκεια των 28 ετών στη Ferrari και ιδιαίτερα για την επιστροφή της ομάδας σε ανταγωνιστική θέση κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποτέλεσμα αυτού, βρισκόμαστε σε ισχυρή θέση για να ανανεώσουμε την πρόκλησή μας, κυρίως για τους εκπληκτικούς οπαδούς μας σε όλο τον κόσμο, να κερδίσουμε το απόλυτο βραβείο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Όλοι εδώ στη Scuderia και στην ευρύτερη κοινότητα της Ferrari εύχονται στον Mattia τα καλύτερα για το μέλλον».

Ποιος θα αναλάβει team principal της Ferrari στη Formula 1

Η Ferrari ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι «η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του νέου Team Principal της Scuderia Ferrari και αναμένεται να ολοκληρωθεί το νέο έτος».

Τα δημοσιεύματα πάντως οργιάζουν ότι ο αντικαταστάτης έχει βρεθεί και δεν είναι άλλος από τον τωρινό team principal της Alfra Romeo Frédéric Vasseur.


Πηγή